Καμμένος: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι...νεκρή-«Δεύτερες» σκέψεις στο Μαξίμου

Μετά τη νέα δήλωση του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ «είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε μακεδονκά, κανείς δεν θα το αμφισβητήσει ξανά», και ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λείπει στη Μόσχα, ο Πάνος Καμμένος βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, ζητώντας για πρώτη φορά ευθέως την απόσυρση της συμφωνίας με την οποία η Ελλάδα αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα και εθνότητα.

«Έχει λήξει κάθε συζήτηση για επιβίωση της λεγόμενης “συμφωνίας των Πρεσπών”. Ο αλυτρωτισμός και η προκλητική συμπεριφορά των Σκοπιανών αποδεικνύουν ότι όχι απλώς δεν είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά και ότι είναι εγκλωβισμένοι στην προπαγάνδα του Μουσολίνι και του Τίτο» δηλώνει ο Πάνος Καμμένος

Αίτημα για ερμηνευτικό πρωτόκολλο

Οι τελευταίες (μιας σειρά άλλων που προηγήθηκαν) προκλητικές δημόσιες δηλώσεις Ζάεφ για «μακεδονική γλώσσα που θα διδάσκεται στην Ελλάδα, για την μακεδονική μειονότητα στην Μακεδονία του Αιγαίου…» προβληματίζουν πλέον σοβαρά και το Μέγαρο Μαξίμου,

Ηδη διέρρευσε στον Τύπο η ενόχληση Τσίπρα με τις αλυτρωτικές δηλώσεις Ζάεφ καθώς η κυβερνητική πρόθεση η ελληνική πλευρά να ζητήσει ερμηνευτικό πρωτόκολλο για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχετικό αίτημα θα υποβάλλει στον ΟΗΕ ο Αλέξης Τσίπρας και θα αφορά στη γλώσσα και το έθνος.

Εφόσον συνταχθεί, θα ενταχθεί στη Συμφωνία των Πρεσπών και θα αποτελέσει μέρος αυτής.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έχει θέσει στο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ θέμα ερμηνείας της συνθήκης των Πρεσπών.