Financial Times: Μητσοτάκης, ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας

«Νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδας» χαρακτηρίζουν οι Financial Times, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε αφιέρωμά τους στον Πρόεδρο της ΝΔ. Οι FT κάνουν αναφορά  στην μεγάλη δημοσκοπική διαφορά που καταγράφεται εδώ και πάρα πολύ καιρό ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ  ενώ στο άρθρο περιλαμβάνεται και συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξη δεσμεύεται ότι η νέα κυβέρνηση «θα καταστήσει την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική, θα αλλάξει το επιχειρηματικό κλίμα, θα φέρει σημαντική αύξηση ξένων επενδύσεων και θα κινητοποιήσει παράλληλα και τις εγχώριες επενδύσεις».

Ο πρόεδρος της ΝΔ προαναγγέλλει, επίσης, ότι «οι πολίτες θα δουν να υλοποιείται άμεσα ένα συστηματικό σχέδιο για να ξεμπλοκάρουμε ευρείας κλίμακας επενδυτικά σχέδια, ξεκινώντας από το Ελληνικό, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό και με μεγάλο συμβολισμό».

Εφαρμογή των νόμων

Αναφερόμενος στα ζητήματα διαφάνειας στην Ελλάδα και στη διαπλοκή μεταξύ ορισμένων πολιτικών και επιχειρηματικών παραγόντων δηλώνει: «Θα είμαι ξεκάθαρος απέναντι στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα. Ο νόμος είναι νόμος και τα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν».

Απευθυνόμενος προς την επιχειρηματική κοινότητα, ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύεται ότι θα μειώσει τους φόρους και θα αποκαταστήσει τη ρευστότητα, αλλά τονίζει ότι θα πρέπει και εκείνοι να πληρώνουν τους φόρους τους, να επενδύουν στην Ελλάδα και να μην περιμένουν «προνομιακή μεταχείριση μέσω της αγοράς τηλεοπτικών σταθμών».

Για τα ζητήματα της Παιδείας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι με τις αλλαγές που θα κάνει η Νέα Δημοκρατία και σε αυτό τον τομέα θα ωφεληθεί η ανάπτυξη καθώς όπως είπε «δεν μπορούμε να επιτύχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αν δεν επενδύσουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιό μας».