Τσίπρας: «Μετά τις γιορτές το θέμα των αποζημιώσεων στη Βουλή»

Στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Καλάβρυτα όπου βρέθηκε, και απέδωσε φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 13 Δεκεμβρίου του 1943. Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού κατέθεσε λουλούδια, τόνισε  ότι η διεκδίκησή τους είναι πάνω από όλα ηθικό χρέος ενώ σημείωσε ότι το ζήτημα θα συζητηθεί στη Βουλή μετά τις γιορτές.

«Έχουμε καταλήξει σε ένα ομόφωνο από ότι καταλαβαίνω πόρισμα και θα συνεννοηθώ με τον πρόεδρο της Βουλής, αμέσως μόλις ανοίξει μετά τις γιορτές η Βουλή, να βάλει μπροστά, να συζητηθεί στην Ολομέλεια και να πάρουμε τις πρωτοβουλίες που πρέπει», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Απέναντι σε όλους τους λαούς

«Αν υπάρχει ομοψυχία και ομοφωνία βοηθάει αυτό, διότι είναι και οι αποζημιώσεις και το δάνειο. Νομίζω ότι ο νομικός δικαιακός πολιτισμός μας δίνει λύσεις. Κατά τη δική μας εκτίμηση δεν έχει να κάνει με το ύψος των αποζημιώσεων, είναι πάνω από όλα ηθικό χρέος, όχι μόνο απέναντι στο ελληνικό λαό, αλλά απέναντι σε όλους τους λαούς της Ευρώπης», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

«Η απειλή είναι κοινή για όλους τους λαούς και βλέπουμε ότι αυτές τις μέρες αυτή η ιδεολογία του μίσους πάει να μολύνει ακόμα και την ελληνική κοινωνία που έχει πίσω της όλη αυτή τη βαριά ιστορική παρακαταθήκη των δεκάδων χιλιάδων θυσιών, των νεκρών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και των ανθρώπων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία. Αυτό είναι το πιο ανησυχητικό και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα. Άρα έχουμε ηθικό χρέος και να θυμόμαστε και να διεκδικούμε», συμπλήρωσε.

 

Προτεινόμενα για εσάς