Κώστας Μπακογιάννης: «Θα έρχομαι συνέχεια στον Άγιο Παντελεήμονα»

Ανασφάλεια,ανεπαρκής φωτισμός,λιγοστό πράσινο και κτίρια υπό κατάληψη, είναι τα-γνωστά- θέματα που έθεσαν οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα, στον Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη σε αυτήν την υποβαθμισμένη γειτονιά της Αθήνας. Κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής μίλησαν στον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων για την απόλυτη εγκατάλειψη από την Πολιτεία και για την έλλειψη των αυτονόητων συνθηκών διαβίωσης.

«Προσπαθούμε πολύ, αλλά είμαστε μόνοι μας» είπαν κάποιοι από τους κατοίκους που αναφέρθηκαν  στις παιδικές χαρές που έχουν μετατραπεί σε αποχωρητήρια, στέκια τοξικομανών και χώρους παραεμπορίου. Όσον αφορά την καθαριότητα, δίνουν το χαρακτηριστικό παράδειγμα της πλατείας που έχει να πλυθεί από τότε που κατασκευάστηκε διότι δεν υπάρχει πρόσβαση για το μηχάνημα καθαρισμού.

Έλλειψη αστυνόμευσης

Η ανασφάλεια μεγάλη, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, σε μία περιοχή που το τμήμα Ασφαλείας τυπικά διαθέτει 47 οργανικές θέσεις και στην πραγματικότητα έχει δύναμη μόλις 13 αστυνομικών.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων δεσμεύτηκε ότι στην επόμενη επίσκεψη του στον Άγιο Παντελεήμονα θα έχει ήδη παρουσιαστεί το σχέδιο του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» για την ασφάλεια στην πρωτεύουσα με τον Δήμο να έχει συντονιστικό ρόλο.

«Θα έρχομαι συνέχεια στον Άγιο Παντελεήμονα, γιατί μόνο όταν βλέπεις, ακούς, ζεις, μπορείς να δώσεις συγκεκριμένες λύσεις. Στον Άγιο Παντελεήμονα δεν υφίσταται τίποτε κανονικό, τίποτε αυτονόητο και έχουμε πολλή δουλειά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο Κώστας Μπακογιάννης παραβρέθηκε στα εγκαίνια από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερωνυμο, της Β’ Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που βρίσκεται στην περιοχή . Είχε μάλιστα την ευκαιρία να αναφερθεί στο εξαιρετικά σημαντικό κοινωνικό έργο της Εκκλησίας ιδιαίτερα σε περιοχές όπως ο Άγιος Παντελεήμονας που αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλα προβλήματα.

Τον στηρίζει το Ποτάμι

Το Ποτάμι θα στηρίξει τον Κώστα Μπακογιάννη για τον δήμο της Αθήνας και αυτό επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ο Σταύρος Θεοδωράκης με σημερινή του δήλωση στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης, οι δύο άνδρες έχουν συναντηθεί 2-3 φορές μετά και την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κώστα Μπακογιάννη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019  έχει εκτιμήσει στον Κώστα Μπακογιάννη ότι δεν πολιτεύεται αφ’ υψηλού και δείχνει να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τα προβλήματα της Αθήνας.

«Ο Μπακογιάννης κάνει κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ. Δεν πολιτεύεται αφ’ υψηλού. Κάθε μέρα πηγαίνει σε μια γειτονιά της Αθήνας και ακούει προτάσεις», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Έχουμε καταλάβει ότι βλέπει με πολύ σοβαρότητα τον Δήμο της Αθήνας. Είμαστε πολύ κοντά του λοιπόν».

 

Προτεινόμενα για εσάς