Μητσοτάκης: «Μας υποχρέωσε αλλά δεν μας είπε τελικά πόσο μας χρέωσε...»

Για «πρωτοφανή ομολογία αποτυχίας»  έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας τις  δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη Βουλή. «

Ο κ. Τσίπρας μας είπε ότι μόλις τώρα συμπληρώνει 100 μέρες στην εξουσία. Γιατί για αυτόν ο χρόνος της διακυβέρνησης μετρά από τότε που δήθεν έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια. Δηλαδή από την 21η Αυγούστου του 2018. Πρόκειται για μια πρωτοφανή ομολογία αποτυχίας και μια ακόμα χοντροκομμένη απόπειρα εξαπάτησης. Ξέραμε ότι η εξουσία είχε φθείρει τον ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται όμως ότι η αγωνία μπροστά στις εκλογές που έρχονται τους κάνει να  θέλουν να μετρήσουν το χρόνο αλλιώς» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην απονομή των Βραβείων βιώσιμης καινοτόμου και υπεύθυνης επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Αθηνών.

Καυτηριάζοντας την οικονομική πολιτική της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε ένα γνωστό λαϊκό τραγούδι του Στράτου Διονυσίου:

«Ο κ. Τσίπρας πήγε τη χώρα στο χείλος το γκρεμού, διέλυσε τις τράπεζες, επέβαλε  capital controls και εξαπάτησε τους Έλληνες με ένα δημοψήφισμα-παρωδία.  Και μετά υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο. Και επέβαλε 10 δις. πρόσθετα μέτρα.  Όπως λέει και το λαϊκό τραγούδι «μας υποχρέωσε αλλά δεν μας είπε τελικά πόσα μας χρέωσε», ανέφερε χαρακτηριστικά

«Ο συνεπέστερος μνημονιακός»

«Ο κ. Τσίπρας είναι ήδη ο μακροβιότερος και ο συνεπέστερος μνημονιακός πρωθυπουργός.  Δυστυχώς για την Ελλάδα, μετράει τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση.  Όχι 100 μέρες. Τέσσερα χρόνια που οι πολίτες τα πλήρωσαν ακριβά – σε φτώχεια και φόρους – και γι’ αυτό δεν πρόκειται να τα ξεχάσουν. Όπως δεν ξεχνούν το μαύρο πρώτο επτάμηνο του 2015 και τα ψέματα που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία» υπογράμμισε και συνέχισε:

«Δέσμευσε τη χώρα σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.  Και υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια. Και μας κρατά σήμερα εκτός αγορών. Τώρα θέλει να ξεχάσουμε όλα όσα ζήσαμε. Δεν γίνεται.  Ούτε έχει νόημα να υποτιμά την αντίληψη των πολιτών.  Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων γνωρίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πήρε από τους Έλληνες 10 και τους επιστρέφει το ένα».

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι η χώρα «δεν πρέπει να ξαναμπεί στον φαύλο κύκλο της πελατειακής πολιτικής που μοιράζει  προσωρινή ανακούφιση την ίδια ώρα που πριονίζει το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε όλοι. Η Ελλάδα θέλει δουλειές και ευκαιρίες. Ενώ ο κ. Τσίπρας θέλει να καταδικάσει την κοινωνία στη φτωχοποίηση κα την εξάρτηση».

«Τόλμησαν»

«Σήμερα βραβεύουμε την καινοτομία της κανονικότητας. Οι τιμώμενες επιχειρήσεις δεν είναι παρακλάδια κάποιων πολυεθνικών εταιρειών. Δεν δημιουργήθηκαν από μέλη της επιχειρηματικής ελίτ. Οι περισσότεροι εκ των συντελεστών τους προέρχονται από τη μεσαία τάξη. Είναι απόφοιτοι δημοσίων σχολείων και δημοσίων πανεπιστημίων. Δεν κινήθηκαν στην ασφάλεια ενός προστατευμένου περιβάλλοντος.  Αλλά τόλμησαν, εργάστηκαν και δημιούργησαν κάτι ξεχωριστό, παλεύοντας σκληρά με τις αντιξοότητες. Και τους αξίζει κάθε έπαινος γι’ αυτό» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Τα τελευταία χρόνια πολλοί συμπολίτες μας δοκιμάστηκαν σκληρά. Πολλοί  έντιμοι, ικανοί, εργατικοί άνθρωποι, είδαν τα όνειρά τους να γκρεμίζονται και τη ζωή τους να γίνεται χειρότερη.  Οχι απαραίτητα από δικά τους λάθη, αλλά λόγω της γενικότερης κρίσης. Θα σταθούν ξανά όρθιοι και θα προχωρήσουν μπροστά όταν η κρίση – από την οποία βγαίναμε το 2014 – αποτελέσει οριστικά παρελθόν.

Όταν η Ελλάδα αρχίσει να πατά ξανά γερά στα πόδια της. Οταν η χώρα αναπτύσσεται δυναμικά. Όταν ενθαρρύνει τις επενδύσεις και το επιχειρείν. Όταν δημιουργεί νέες και καλύτερες δουλειές. Όταν δίνει ευκαιρίες σε όλους.  Όταν όλοι εσείς, οι άνθρωποι της καινοτομίας και της δημιουργίας θα είστε η πολύτιμη δύναμη μιας οικονομίας με σφρίγος και αυτοπεποίθηση που θα τραβήξει όλη την κοινωνία μπροστά».