Το πώς θα διασφαλιστεί η ηρεμία στην Εκκλησία εξήγησε ο "γεφυροποιός" Πάνος Καμμένος

Συνάντηση με  είχε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένος, η οποία τον επισκέφθηκε στο υπουργείο.

Ο Πάνος Καμμένος συναντήθηκε μαζί τους με την ιδιότητά τους ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος, όπως είπε ο ίδιος, για να ενημερωθεί για τις θέσεις του Συνδέσμου και φυσικά για τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους.

Χαρακτηρίζοντας δίκαια τα δύο αιτήματα που θέτουν (διασφάλιση της εγγύησης του κράτους για τη μισθοδοσία και την ασφάλιση του προσωπικού και τη μονιμότητά του), ο Πάνος Καμμένος διευκρίνισε ότι οι κληρικοί δεν έχουν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου, ασκούν θρησκευτικό λειτούργημα, και υπενθύμισε τη θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ότι θα πράξουν ανάλογα με τις αποφάσεις της Ιεραρχίας.

Επεσήμανε επιπλέον, ότι τα δύο δίκαια αιτήματα των κληρικών διασφαλίζουν την ηρεμία στην Εκκλησία.

Πρόκειται αναμφίβολα για μία συνάντηση με έντονο ενδιαφέρον, μετά την αρνητική τροπή που έλαβε το ζήτημα της συμφωνίας Κράτους-Εκκλησίας, λόγω των έντονων αντιδράσεων από τους ιερείς, αλλά και τις τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών να πράξουν μονομερώς. Μία συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο να εμφανίζεται “γεφυροποιός” για το χάσμα που έχει προκληθεί στο εν λόγω “μέτωπο”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύνδεσμος είχε επίσης διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων της αξιωματικής αλλά και της ελάσσονος αντιπολίτευσης.