«Ανάθεμα» στον Τζανακόπουλο: «Τα χάλασε όλα όταν μίλησε για τις 10.000 προσλήψεις»

Βολές κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στο «Εκκλησιαστικό» εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος. Ο Μητροπολίτης μάλιστα,έχει και συγκεκριμένο «στόχο», και αυτός δεν είναι άλλος, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. «Κάηκε το θέμα όταν βγήκε ο κ. Τζανακόπουλος και είπε ότι απολύονται 10.000 κληρικοί… Έδωσε ελπίδα σε 10.000 ανθρώπους και «κρέμασε στα μανταλάκια» 10.000 κληρικούς», είπε χαρακτηριστικά.

«Επίδοξοι διάδοχοι»

Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά ορισμένων ιεραρχών-«επίδοξων διαδόχων» του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο

«Ο Αρχιεπίσκοπος έπραξε άριστα», δήλωσε για τους χειρισμούς του κ. Ιερώνυμου. «Κάποιοι είπαν ότι κουράστηκε, και έτσι βγήκαν την ευκαιρία να μπουν στη μάχη της διαδοχής… Τους εκτιμώ, η φιλοδοξία δεν είναι κακό πράγμα», τόνισε.

«Η Εκκλησία πορεύεται, δεν πολιτεύεται, δεν αντιπολιτεύεται», σχολίασε ακόμα με νόημα. «Άλλο τα λόγια, άλλο τα γραπτά» παρατήρησε για τις κοινές δηλώσεις του κ. Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό. «Ο Αρχιεπίσκοπος ακολούθησε μια διαδικασία, μαζί με άλλους έκαναν πλάνο», είπε για τη συμφωνία. «Και το πλάνο λέει ότι δεν ισχύει η συμφωνία αν δεν εφαρμοστούν όλα (τα προβλεπόμενα)», επεσήμανε ο Μητροπολίτης Δωδώνης.

Τέλος, ο κ. Χρυσόστομος επέμεινε ότι οι 10.000 κληρικοί θα πληρώνονται με επίδομα.

«Βιαστική κίνηση»

Οι απόψεις του Δωδώνης Χρυσοστόμου απηχούν εν πολλοίς την ενόχληση της Αρχιεπισκοπής, η οποία επισημαίνει, με τη σειρά της, ότι ζημίωσε τη συμφωνία Ιερωνύμου – Τσίπρα η βιαστική κίνηση της κυβέρνησης να ανακοινώσει 10.000 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο. Κύκλοι της Εκκλησίας ανέφεραν ότι η βιαστική αυτή ανακοίνωση ώθησε στα άκρα τους κληρικούς, αλλά και την αντιπολίτευση, η οποία έσπευσε να καταγγείλει συναλλαγή.

 

Προτεινόμενα για εσάς