"Αρνητική ψήφος" σε Συμφωνία Πρεσπών, Κοτζιά, Ζάεφ και ελληνοτουρκικές σχέσεις από τους πολίτες

Kατά της Συμφωνίας των Πρεσπών τάσσεται το 65% των ερωτηθέντων πολιτών στην έρευνα για το Πολιτικό Βαρόμετρο του Νοεμβρίου από την Public Issue.

Υπέρ της Συμφωνίας τάσσεται μόλις το 17% ενώ το 13% δηλώνει ουδέτερο. Το 5% δηλώνει επίσης ότι δεν ασχολείται με το ζήτημα.

Το ενδιαφέρον των ευρημάτων συνεχίζει και στις υπόλοιπες σελίδες της έρευνας, στο ερώτημα για τη δημοτικότητα του Νίκου Κοτζιά. Θετική γνώμη έχει το 32% των ερωτηθέντων, ενώ αρνητική το 60%.

Η έρευνα συνεχίζει με τη δημοτικότητα του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στην Ελλάδα. Αρνητική γνώμη σχηματίζει το 53% ενώ θετική το 28%.

Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι σε σχέση με ένα χρόνο πριν, αυτές βρίσκονται έχουν χειροτερέψει σύμφωνα με το 52% των ερωτηθέντων, ενώ έχουν παραμείνει ίδιες σύμφωνα με το 44%.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το ερώτημα για τη γνώμη που έχουν οι πολίτες για τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, με το 29% των ερωτηθέντων να απαντά θετική, ενώ το 31% να δηλώνει αρνητική. Στο συγκεκριμένο ερώτημα κερδίζει η απάντηση “χωρίς γνώμη” με ποσοστό 39%.