Εκκλησιαστικό, όπως...Σκοπιανό για τους ΑΝΕΛ

Έσπευσαν να διευκρινίσουν, μέσω διαρροών, ότι η απάντηση Τσίπρα στην Ιερά Σύνοδο δεν έχει την έγκρισή τους και πως το κόμμα του Πάνου Καμμένου στηρίζει την ανακοίνωση της Ιεραρχίας.

Ο κίνδυνος να ανοίξει  νέο ενδοκυβερνητικό μέτωπο, μετά την κρίση για το Σκοπιανό είναι ορατός, εξαιτίας και της εκπεφρασμένης πρόθεσης Τσίπρα να προχωρήσει σε νομοθέτηση στα περί της Εκκλησίας ανεξαρτήτως των αντιδράσεων της Ιεραρχίας

Το ερώτημα είναι τι θα κάνουν οι ΑΝΕΛ αν η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφύγει νέους κραδασμούς, επαναλάβει τη «συνταγή» της συμφωνίας των Πρεσπών.

Αν δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίξει ότι υπάρχουν ψήφοι από τα άλλα κόμματα που θα στηρίξουν μια μονομερή ενέργεια της κυβέρνησης.Και παράλληλα, να συντηρεί και το αφήγημα των μελλοντικών συνεργασιών ή τη συγκρότησης νέας πλειοψηφίας χωρίς τους ΑΝ.ΕΛ.

Πρέπει ωστόσο να τεθεί υπόψη ότι ο Πάνος Καμμένος δεν σήκωσε τους τόνους με τη διαρροή της περασμένης Παρασκευής, ήταν παρών στη συνάντηση της 6ης Νοεμβρίου ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο,αλλά παράλληλα είναι και εκείνος που φέρεται να έχει πει στον κ. Ιερώνυμο -όταν η κόντρα του με τον τέως υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη ήταν σε πλήρη εξέλιξη- ότι αν ο Αρχιεπίσκοπος ήθελε εκείνος θα έριχνε την κυβέρνηση.