"Μονόδρομος η αύξηση των επενδύσεων" είπε ο Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit 2018

“Η ευημερία στα Βαλκάνια δεν έρχεται μέσα από την εθνική απομόνωση αλλά μέσα από τους ανοιχτούς ορίζοντες και τη συνεργασία μεταξύ των λαών”, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην 3η Σύνοδο Thessaloniki Summit 2018 που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

“Ο πατριωτισμός χτίζει γέφυρες και ο εθνικισμός χτίζει τείχη, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για έναν «επικίνδυνο εθνικολαϊκισμό» που δηλητηριάζει τους λαούς και υψώνει τείχη.

Από το βήμα της Συνόδου, επανέλαβε την πάγια θέση της ΝΔ ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών ούτε σε αυτή τη Βουλή, ούτε και στην επόμενη, σημειώνοντας ότι όσα ψηφίζονται τώρα στην πΓΔΜ είναι χειρότερα από το αρχικό κείμενο της Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία. Ειδικά για εκατοντάδες επιχειρήσεις στη B. Ελλάδα που χρησιμοποιούν τη λέξη Μακεδονία στον τίτλο ή στα προϊόντα τους. Ποιες «μεικτές» επιτροπές θα αποφασίζουν για αυτές και ποια δικαστήρια θα λύνουν τις διαφορές», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ότι προχωρούν σε «άκρατη παροχολογία που νεκρανασταίνει το «Τσοβόλα δώστα όλα»» και ασχολείται με παροχές και επιδόματα ενώ αυτό που χρειάζεται είναι βιώσιμη ανάπτυξη.

Αναφορικά με την οικονομία, τόνισε ότι “η ελληνική οικονομία είναι σήμερα η λιγότερο ελεύθερη οικονομία σε ΕΕ-Ευρωζώνη και από τις λιγότερο παραγωγικές”, υπογραμμίζοντας ότι δουλεύουμε πολύ χωρίς να είμαστε παραγωγικοί και χωρίς να αμειβόμαστε καλά για την εργασία μας.

“Θα τρώμε από τις σάρκες μας όσο δεν βάζουμε στο επίκεντρο των προσπαθειών μας την αύξηση του ΑΕΠ και των θέσεων εργασίας” τόνισε τέλος ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Διαβάστε τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του:

  • Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία. Ειδικά για εκατοντάδες επιχειρήσεις στη B. Ελλάδα που χρησιμοποιούν τη λέξη Μακεδονία στον τίτλο ή στα προϊόντα τους. Ποιες «μεικτές» επιτροπές θα αποφασίζουν για αυτές και ποια δικαστήρια θα λύνουν τις διαφορές;
  • Η Ελλάδα σήμερα συνδυάζει υψηλή φορολογία με χαμηλούς μισθούς και κακής ποιότητας δημόσια αγαθά και υπηρεσίες. Είναι προφανές πώς κάπου έχει γίνει λάθος.
  • Τα υπερπλεονάσματα που στραγγαλίζουν την οικονομία και η παροχολογία ναρκοθετούν το μέλλον της χώρας. Θα τρώμε από τις σάρκες μας όσο δεν βάζουμε στο επίκεντρο των προσπαθειών μας την αύξηση του ΑΕΠ και των θέσεων εργασίας.
  • Η κυβέρνηση υπερφορολόγησε, μείωσε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και έκανε εσωτερική στάση πληρωμών ώστε να μπορεί να μοιράζει προεκλογικά επιδόματα θυσιάζοντας την ανάπτυξη.
  • Ο μόνος δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι η αύξηση των επενδύσεων ώστε η ανάκαμψη της οικονομίας να δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες νέες δουλειές. Ένα επιθετικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για εγχώριες παραγωγικές επενδύσεις είναι απολύτως αναγκαίο.
  • Όταν μιλώ για επιχειρηματικότητα, εννοώ αυτήν του υγιούς ανταγωνισμού που ωφελεί τους πολλούς και όχι μόνο τους λίγους. Θέλουμε επιχειρήσεις που προσέχουν το περιβάλλον, τηρούν την εργατική νομοθεσία, και ανταμείβουν καλά τους εργαζόμενούς τους.