ΕΥΠ, ΝΑΤΟ και ΕΕ έχουν την τιμητική τους! Οι βολές Καμμένου και τα ερωτηματικά για το πολιτικό του μέλλον

Σε επίθεση κατά της ΕΥΠ, της ΕΕ, αλλά και του ΝΑΤΟ προχώρησε ο Πάνος Καμμένος από το βήμα συνεδρίου που συμμετείχε και το οποίο διοργάνωσε το ΓΕΕΘΑ.

Το βίντεο με την ομιλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας έφερε στη δημοσιότητα το armyvoice.gr αναδεικνύοντας το θέμα.

Για την ΕΥΠ

Ειδικότερα, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι η ΕΥΠ δεν μοιράζεται πληροφορίες με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τόσο σε ό,τι αφορά το οργανωμένο έγκλημα, αλλά και στα θέματα που ενδεχομένως αφορούν στην τρομοκρατία, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για τη διοίκηση της Υπηρεσίας και τον τρόπο που λειτουργεί

Επιπλέον, άφησε ερωτηματικά σχετικά με τις σχέσεις της χώρας με τους εταίρους, αν και οι αναφορές του κινήθηκαν σε επίπεδο αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, όπου ο ίδιος δήλωσε ότι αναμένει μια μεγάλη «κρίση».

«Δεν μοιραζόμαστε πληροφορίες με τις υπηρεσίες πληροφοριών. Οι υπηρεσίες πληροφοριών μοιράζονται πληροφορίες, μόνο εάν το επιθυμούν, με τους αρχηγούς των κυβερνήσεων» είπε, προσθέτοντας ότι χτύπημα δεν είναι «οι τρελοί ισλαμιστές μαχητές στη μέση μιας πόλης».

Για την ΕΕ

Αναφορικά με τα λεγόμενά του για την ΕΕ σημείωσε: “Η ΕΕ είναι ανύπαρκτη για την αντιμετώπιση κρίσεων, καθώς και ότι είναι καλή μόνο για δεξιώσεις και συμφωνίες».

«Δεν είμαστε έτοιμοι να ενεργήσουμε μαζί» δήλωσε επιπλέον, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν σε πολλές χώρες άνθρωποι που εκπαιδεύουν τρομοκράτες. Φέρνοντας ως παράδειγμα τη Γαλλία, τόνισε ότι σε αυτή, όπως και αλλού, «υπάρχουν δάσκαλοι και καθηγητές από τη Συρία, πρώην πολεμιστές που εκπαιδεύουν μαθητές να γίνουν τρομοκράτες, έχοντας ευρωπαϊκή ταυτότητα».

Για το ΝΑΤΟ 

Για το ΝΑΤΟ είπε πως επίσης δεν είναι έτοιμο. Το κατηγόρησε μάλιστα ότι ασχολείται πιο πολύ με τη Ρωσία, παρά με τον κίνδυνο της τρομοκρατίας. «Κάθε χρόνο κάνει σενάρια ρωσικής επίθεσης στην Βόρεια Ευρώπη και αφήνει τη νοτιοανατολική Μεσόγειο χωρίς έλεγχο» είπε, προσθέτοντας: «Εδώ είναι οι τρομοκράτες, η παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, η παράνομη διακίνηση όπλων και η παράνομη διακίνηση ανθρώπων».

«Τα πλοία μας συμμετέχουν στο παιχνίδι να ψάχνουν τα ρωσικά υποβρύχια» συνέχισε, αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο στο ΝΑΤΟ, όπως είπε. «Αν δεν συνεργαστούμε με τη Ρωσία στο θέμα της τρομοκρατίας, είμαστε γυμνοί απέναντι στην τρομοκρατία»,

Τέλος στην πολιτική του καριέρα;

Τέλος, ανέφερε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει σχετικά με τη συνέχιση της πολιτικής του καριέρας και για το λόγο αυτό οφείλει να πει αυτά που γνωρίζει. Να πει την αλήθεια. «Είμαι ένα από τους πιο μεγάλους σε ηλικία υπουργούς Άμυνας στην Ευρώπη και δεν γνωρίζω εάν θα συνεχίσω την πολιτική μου καριέρα στο μέλλον, γι’ αυτό και θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας» κατέληξε.

Δείτε το βίντεο: