Εκατέρωθεν πυρά, εξώσεις από το πολιτικό σύστημα, στρατηγικές ήττες και ένα vertigo. Η κόντρα Τσίπρα - Γεννηματά στη Βουλή

Σε υψηλούς τόνους κυμάνθηκε η ομιλία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση, η οποία προκάλεσε μία έντονη αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα.

 

Φώφη Γεννηματά: Δεν σας ενδιαφέρει το Σύνταγμα κύριε Τσίπρα, αλλά η διαχείριση της επερχόμενης ήττα σας

“Θέλετε να αξιοποιήσετε το Σύνταγμα για πολιτικό αντιπερισπασμό” είπε απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα η Φώφη Γεννηματά από βήματος Βουλής κατά την ομιλία της στην ολομέλεια του σώματος.

 

“Τα προβλήματα διογκώνονται και είναι εδώ. Η αναθεώρηση του Συντάγματος δεν θα κρύψει τα προβλήματα κάτω από το χαλί ούτε μπορεί να τα λύσει. Το Σύνταγμα είναι πλαίσιο. Δεν ευθύνεται για τις σκοτεινές σελίδες του έθνους.” ανέφερε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, καταλογίζοντας ανευθυνότητα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην Αξιωματική Αντιπολίτευση.

 

Ευθύνες και στη Νέα Δημοκρατία

Αφού επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται για το Σύνταγμα, αλλά προσπαθεί μέσω της διαδικασίας να διαχειριστεί την επερχόμενη, όπως είπε, ήττα του, η Φώφη Γεννηματά επέρριψε εξίσου ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία, μιλώντας ότι “παθαίνει vertigo μπροστά στο ενδεχόμενο της εξουσίας και συμφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στις πιο επικίνδυνες και λαϊκίστικες θέσεις, στις υποκριτικές σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας”. “Έχουμε ακόμα μπροστά μας καιρό να δούμε πόσες φορές θα αλλάξει θέσεις η ΝΔ για το σημαντικό θέμα της εκλογής ΠτΔ” τόνισε επίσης.

 

“H αναθεώρηση του Συντάγματος δεν προσφέρεται για πολιτικά παιχνίδια”

“Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι συνταγματικό, είναι πρωτίστως πολιτικό. Και η αναθεώρηση του Συντάγματος δεν προσφέρεται για κομματικά παιχνίδια” επεσήμανε εμφατικά η Φώφη Γεννηματά. “Δεν προκάλεσε το Σύνταγμα την κρίση, ούτε από μόνο του μπορεί να βγάλει τη χώρα από αυτήν”.

“Θεωρούμε απαράδεκτο η Αναθεώρηση του Συντάγματος να προχωρήσει με fast track διαδικασίες. Γιατί δεν αξιοποιείτε όλους αυτούς τους μήνες μέχρι να εξαντλήστε την τετραετία;” απευθύνοντας τέλος το εν λόγω ερώτημα η Φ. Γεννηματά στον Πρωθυπουργό.

 

Δυσαρέσκεια από τον Πρωθυπουργό

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την ομιλία της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε αμέσως μετά ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής χρησιμοποίησε εκφράσεις που δεν συνάδουν με την ίδια. “Δεν κάνετε τίποτα άλλο από το να επιταχύνετε την στρατηγική ήττα της παράταξής σας.” 

“Αν συνεχίσετε έτσι, πολύ φοβάμαι ότι ο λαός θα σας δώσει έξωση από το πολιτικό σύστημα” συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο Αλέξης Τσίπρας και με την κόντρα μεταξύ τους να οξύνεται.

 

 

“Προφανώς δεν ακούσατε τι είπα, παρά το γεγονός ότι είπατε ότι καθίσατε στην αίθουσα για να με ακούσετε”, είπε στη συνέχεια η Φώφη Γεννηματά, χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ “πολιτικό χορηγό” της Νέας Δημοκρατίας.

“Εμείς δουλεύουμε για τον τόπο. Εμείς απέναντι στον ελληνικό λαό έχουμε ξεκάθαρη πρόταση”, τόνισε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, αναφερόμενη στο “Σχέδιο Ελλάδα” του Κινήματος Αλλαγής.

 

“Είστε λίγος” – “Επιβεβαιώνετε τα λόγια μου”

“Είστε λίγος. Αρκετά” έκλεισε την δευτερολογία της η Φ. Γεννηματά, με τον Πρωθυπουργό να επανέρχεται κάνοντας λόγο για επιβεβαίωση των λεγομένων του.

Με την κόντρα ωστόσο να πυροδοτείται με αναφορές στην υπόθεση Κοτζιά και στη συγκυβέρνηση με τον Καμμένο από πλευράς της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.