Mητσοτάκης στη Βουλή: Σε ακυβερνησία η χώρα με την «μόνιμη Απλή Αναλογική»

«Το κείμενό σας έχει προτάσεις ατελέσφορες, έχει όμως και μία ευθέως διαλυτική πρόταση. Την καθιέρωση της «μόνιμης Απλής Αναλογικής». Σε ολομέτωπη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης, προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια  για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, κατήγγειλε τον πρωθυπουργό ως τον καλύτερο  εκπρόσωπος σκοτεινών συμφερόντων. «Όσο πλησιάζει η ώρα να φύγετε από την εξουσία τόσο πιο πολλά στόματα θα ανοίγουν και ο Θεός ας βάλει το χέρι του» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας προσχώρησε στο δόγμα Πολάκη και χρησιμοποιεί το Σύνταγμα σαν εργαλείο γιατί δεν έχει άλλο τρόπο για να ξεφύγει από την πραγματικότητα που ο ίδιος έχει δημιουργήσει.

Διαβαστε την προταση της ΝΔ

 

«Δεν διστάζει να μετατρέψει ακόμα και το Σύνταγμα σε εργαλείο πολιτικού αντιπερισπασμού», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και τόνισε: «Η κυβέρνηση συστηματικά διχάζει την κοινωνία και χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να πλήξει τους πολιτικούς της αντίπαλους..

Για απλή αναλογική-δημοψηφίσματα

Ως διαλυτική πρόταση χαρακτήρισε την καθιέρωση της «μόνιμης Απλής Αναλογικής», ο Κυριάκος Μητσοτάκης.Πρόκειται για ένα «σύστημα που ξέρετε ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε μόνιμη ακυβερνησία», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως «χρειάζεται πραγματικό θράσος να εισηγείστε εσείς τη διεύρυνση του θεσμού των δημοψηφισμάτων, όταν ο ίδιος θα μείνετε στην ιστορία ως ο άνθρωπος που εξευτέλισε διεθνώς την έννοια του δημοψηφίσματος».

Θα αποφασίσει ο λαός

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε την πρότασή του να ψηφίσει αυτή η Βουλή τον μεγαλύτερο αριθμό άρθρων που θα έρθουν προς αναθεώρηση και να αποφασίσει η επόμενη. «Με αυτόν τον τρόπο, επειδή θα μεσολαβήσουν εκλογές, θα συμμετάσχουν και οι πολίτες και ο ίδιος ο λαός», σημείωσε. Όπως είπε, αυτό είναι και σύμφωνο με το πνεύμα του συνταγματικού νομοθέτη. «Ποιος τρέμει την ετυμηγορία του ελληνικού λαού;», ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης. Αναφέρθηκε, δε, και στην προηγούμενη αναθεώρηση για την οποία, όπως τόνισε, τελικά δεν ψήφισε την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων λόγω της τότε υπαναχώρησης του ΠΑΣΟΚ.

Η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε την πρόταση της ΝΔ για τη Συνατγματική Αναθεώρηση η οποία, όπως είπε, είναι είναι προοδευτική και συνεπής με τις αξίες η ΝΔ. «Ενθαρρύνει την ανάπτυξη, προωθεί την αξιολόγηση, αναδεικνύει την αξιοκρατία, τονώνει την αλληλεγγύη, και ενισχύει την αξιοπιστία», τόνισε επιπροσθέτως ο αρχηγός της ΝΔ.

δείτε την ομιλία Μητσοτάκη