Οι «μπολσεβίκοι» της Βουλής, ο ...λαοπρόβλητος δικτάτορας και το παραλλήρημα της Χρυσής Αυγής

Το θράσος να υποστηρίξει από το βήμα της βουλής, ότι ο  δικτάτορας Παπαδόπουλος  είχε εκλεγεί από το λαό,είχε ο Χρυσαυγίτης βουλευτής Ευάγγελος Καρακώστας.

Ο βουλευτής, κατά τη συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, είπε πως «είτε σας αρέσει, είτε δεν σας αρέσει ο μοναδικός μέχρι σήμερα εκλεγμένος απευθείας από το λαό, μέσω δημοψηφίσματος, Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο Γεώργιος Παπαδόπουλος».

Και συνέχισε την πρόκληση μεεπίθεση στον Πρόεδρο της Βουλής γιατί πήγε στην δίκη της Χρυσής Αυγής λέγοντας ότι ο Νίκος Βούτσης και «κάποιοι παρατρεχάμενοι του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν μια ωμή παρέμβαση στην δικαστική εξουσία. Και εδώ έχετε το θράσος μπολσεβίκοι να μιλάτε για ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Είστε μια χούντα άθεων και ανθέλληνες… που η Χρυσή Αυγή θα σας πολεμήσει».

Η απάντηση Βούτση

«Ο δικτάτορας Παπαδόπουλος δεν εξελέγη με διαδικασίες δημοκρατικές Πρόεδρος της Δημοκρατίας μέσα στη χούντα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ήταν απολύτως παράνομες όλες οι πράξεις της 7ετίας για να μην αναφερθώ και στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν σε εκείνο το ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα, μετά το δήθεν βασιλικό πραξικόπημα», παρενέβη ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Πρόκειται για απύθμενο θράσος τις ημέρες μάλιστα που ο λαός, ιδίως η νεολαία, γιορτάζει την εξέγερση του Νοέμβρη, από το βήμα της Βουλής η Χρυσή Αυγή να αποθεώνει τον δικτάτορα Παπαδόπουλο.

Όσο για την παρουσία του στην δίκη της ΧΑ, είπε::«Η δημοσιότητα της δίκης είναι εγγύηση και εχέγγυο για τη σωστή διεξαγωγή της στη βάση του δικαιϊκού μας συστήματος και ως εκ τούτου η παρουσία μας στη δίκη είναι ένα σήμα για την ανάγκη δημοσιότητας, επιτάχυνσης και απόδοσης δικαιοσύνης». Και πρόσθεσε ότι η παρουσία στη δίκη ήταν και η ανταπόκριση στο αίτημα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου τα εθνικά κράτη να εντείνουν τον αγώνα τους απέναντι στα φαινόμενα ρατσιστικής, ξενοφοβικής και φιλοφασιστικής βίας.

Του…έκοψε τον βήχα

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Παππάς, ζήτησε τον λόγο αλλά η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου δεν του τον έδωσε, λέγοντας πως δεν θα επιτρέψει να γίνει η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης αρένα. «Κλείστε το μικρόφωνο στον κύριο Παππά δεν θα το κάνουμε εδώ μέσα αρένα», είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου.