Η Αρχή Καταπολέμησης μαύρου χρήματος «ακουμπά» τους λογαριασμούς του Κώστα Σημίτη

Με την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, του περίφημου C4i, εικάζεται ότι σχετίζεται η εντολή της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, να ανοίξουν οι λογαριασμοί  στην Ελλάδα, του Κώστα Σημίτη, και άλλων έξι ατόμων.

Στην λίστα των ερευνόμενων προσώπων, εκτός από τον πρώην Πρωθυπουργό, περιλαμβάνονται  και τα ονόματα των της συζύγου του κυρίας Δάφνης Σημίτη, του αδερφού του Σπύρου, καθώς και των Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπουργού Δημόσιας Τάξης την περίοδο 2001-2003, και Βαγγέλη Μαλέσιου, υφυπουργού την ίδια περίοδο

Ο κατάλογος  συμπληρώνεται από τη σύζυγο του κ. Μαλέσιου, Διαμαντούλα, και τον Λουκά Ρωμανό, μεσάζοντα οπλικών συστημάτων.

Το έγγραφο

Σύμφωνα με «Τα Νέα», που παρουσιάζουν το έγγραφο, στις 30 Οκτωβρίου διατάχθηκε από την Αρχή το άνοιγμα των λογαριασμών σε πέντε ελληνικές τράπεζες.

Το έγγραφο υπογράφεται από τον προϊστάμενο του τμήματος διοικητικής και οικονομικής υποστήριξης της Αρχής Δημήτρη Καυκαλά και, όπως αναφέρεται, το άνοιγμα των λογαριασμών γίνεται στο πλαίσιο έρευνας σύμφωνα με το άρθρο 47 του Ν. 4557/2018.

Το έγγραφο που παρουσιάζει η εφημερίδα «Τα Νέα»:

 

Το έγγραφο της Αρχής για το άνοιγμα απευθύνεται στις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς) καθώς και στην Attica Bank, και ζητείται να αποσταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών από το 2000 έως σήμερα!

Αν και στο έγγραφο δεν αναφέρεται από ποια δικογραφία ή ποια έρευνα ποιας υπόθεσης κατέστη αναγκαίο το άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Σημίτη, της συζύγου του και του αδερφού του, εικάζεται λόγω της προσθήκης του τελευταίου ονόματος  στον κατάλογο, αυτού του κ. Λουκά Ρωμανού, αλλά και σε συνδυασμό με τη συμπερίληψη στην εντολή ανοίγματος των λογαριασμών των κ. Χρυσοχοΐδη και Μαλέσιου, ότι το άνοιγμα συνδέεται με την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, του περίφημου C4i.