Αήθης επίθεση...Πέντε Αστέρων κατά των δημοσιογραφων στην Ιταλία

Ιδιαίτερα προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εκστόμισε σε βάρος των δημοσιογράφων το «Κίνημα των Πέντε Αστέρων». Για το κόμμα που είναι εταίρος στην κυβέρνηση της Ρώμης, οι δημοσιογράφοι είναι «ανελέητα τσακάλια» και «πόρνες». Τα διόλου κολακευτικά λόγια σε βάρος των δημοσιογράφων έχουν προκαλέσει την οργή των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Ο Λουίτζι ντι Μάιο, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας και αρχηγός των Πέντε Αστέρων, ξεσπάθωσε κατά των Ιταλών δημοσιογράφων χαρακτηρίζοντάς τους «ανελέητα τσακάλια» προσθέτοντας πως είναι «η πραγματική πανούκλα αυτής της χώρας». Ανακοίνωσε παράλληλα την πρόθεσή του να εκπονήσει νέο νόμο για τον περιορισμό των δραστηριοτήτων των εκδοτών.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα, βουλευτής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων ο οποίος αποκάλεσε τους δημοσιογράφους «πόρνες»

Διαμαρτυρία

Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (EFJ) μαζί με την Ιταλική Ένωση Federazione Nazionale della Stampa Italiana (FNSI), διοργανώνουν διαμαρτυρία σήμερα, με το hashtag #GiùLeManiDallInformazione (Κάτω τα χέρια από την Ενημέρωση).

Το  FNSI  μαζί με το συνδικάτο Usigrai, διοργανώνουν επίσης διαμαρτυρία σε ιταλικές πόλεις, καθώς και στις Βρυξέλλες και το Λονδίνο,

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το «Κίνημα των Πέντε Αστέρων» (M5S) έχει βάλει στο… μάτι κυρίως την ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», την οποία συχνά κατηγορεί για «ψεύτικες ειδήσεις», μια φράση δημοφιλή από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντι Μάιο καταφέρεται εναντίον του Τύπου, αφού τον περασμένο Σεπτέμβριο απείλησε τις εφημερίδες ότι «μολύνουν τη συζήτηση», και τόνισε μάλιστα ότι μπορεί να αποσύρει από αυτές τις διαφημίσεις εταιρειών του δημοσίου.