Βουλή: «Λάθος η ενός λεπτού σιγή για τον Κατσίφα», αποφάσισε η διάσκεψη προέδρων

Αποστάσεις από τον Νικήτα Κακλαμανη και την πρωτοβουλία που έλαβε την προηγούμενη Παρασκευή να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στο κοινοβούλιο για το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα πήρε σήμερα η πλειοψηφία της διάσκεψης των προέδρων δηλώνοντας ότι η πρωτοβουλία που πήρε ο κ. Κακλαμάνης δεν έπρεπε να αναληφθεί.

Οπως ανάφερε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Νίκος Βούτσης «έγινε μία συζήτηση αρκετά αναλυτική, έλαβαν το λόγο όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων. Από όλες τις άλλες πλευρές χωρίς να ανέβουν οι τόνοι ειπώθηκε ότι έπρεπε να ειπωθεί. Η πολιτική αποτίμηση αυτής της συζήτησης κατατείνει στο ότι ήταν μια πρωτοβουλία η οποία έπρεπε να αποφευχθεί.

Οι «υπέρ»

Ήταν και είναι γνωστές όλες οι θέσεις των κομμάτων για αυτό το τραγικό συμβάν Είναι αυτονόητη και η έκφραση της λύπης προς τους οικείους όπως αυτονόητο είναι κι αυτό που ζητούν οι ελληνικές αρχές δηλαδή τη διερεύνηση σε βάθος όλων των περιστατικών που οδήγησαν σε αυτό το θάνατο. Κάθε κόμμα είχε και έχει δημόσια εκφράσει τις απόψεις του, αρα αφού ήταν γνωστές οι θέσεις των κομμάτων και αρκετά διαφορετικές δεν έπρεπε να ληφθεί αυτή η πρωτοβουλία.»Με την θέση αυτή εκτός από τον ΣYΡIZΑ συντάχτηκε τόσο η Δημοκρατική Συμπαράταξη όσο και το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ.

Από την πλευρά της ένωσης κεντρώων ο Μάριος Γεωργιάδης ανέφερε ότι από τη στιγμή που ο Κακλαμάνης πήρε την συναίνεση του σώματος για την ενός λεπτού σιγή ήταν τυπικά νόμιμη, ωστόσο όμως πρόσθεσε πως για τέτοια θέματα θα πρέπει να αποφασίζει η διάσκεψη των προέδρων.

«Κάντε μου μομφή»

Ο Νικήτας Κακλαμανης που έλαβε τον λόγο στη διάσκεψη των προέδρων ανέφερε πως δεν θεωρεί ότι ο ίδιος παραβίασε τον κανονισμό και μάλιστα σήκωσε το γάντι λέγοντας στους συναδέλφους του «αν θεωρείτε ότι παραβίασα τον κανονισμό κάντε μου πρόταση μομφής. Εσεις μιλάτε για σκοτωμένο, εγώ μιλάω για δολοφονία».

Η Νέα Δημοκρατία στήριξε την πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της Βουλής ενώ θετική στάση κράτησε και η Χρυσή Αυγή οποία έχει ζητήσει από την προηγούμενη εβδομάδα να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.