«Φόρτωσε» το ΚΙΝΑΛ για το φλερτ ΣΥΡΙΖΑ με τους σοσιαλιστές

Την αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη, προκάλεσε το πολιτικό φλερτ με τους σοσιαλιστές, και η εμπρηστική αναφορά Τσίπρα ότι η ελληνική σοσιαλδημοκρατία «διεξάγει ένα σχεδόν μονομέτωπο αγώνα ενάντια στην Αριστερά, αρνούμενη να συναινέσει ακόμα και σε ιστορικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες που θα έπρεπε να είναι σημαία για τον προοδευτικό χώρο»

Με  μπαράζ ανακοινώσεων, το ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο  για «προσέγγιση Τσίπρα στους Σοσιαλιστές με καθαρά επικοινωνιακά χαρακτηριστικά».

«Ο Τσίπρας εναγκαλίζεται τον Πάνο Καμμένο, δεν μπορείς να είσαι άλλος το πρωί και άλλος το βράδ» σχολίαζαν ,από στελέχη του το ΠΑΣΟΚ  στο Iefimerida.

«Βαρόμετρο» οι Ευρωεκλογές

Παράλληλα, από τον ΣΥΡΙΖΑ, σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν  «δεν σκεφτόμαστε να φύγουμε από την ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς». Ωστόσο, επισημαίνουν ότι επιδίωξή τους είναι μια σύμπραξη ολόκληρου του προοδευτικού χώρου, ανάλογα και με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του Μαΐου. « Να μετεξελίξουμε το προοδευτικό φόρουμ σε μια πιο συμπαγή ομάδα Σοσιαλδημοκρατών, Πράσινων και Αριστερών» λένε.

Ο πρωθυπουργός επικαλούμενος το παράδειγμα της Πορτογαλίας ανέφερε ότι «η Σοσιαλδημοκρατία και η Αριστερά μπορούν και πρέπει να συμπορευτούν στη βάση μιας προγραμματικής συνεργασίας προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Αντεπίθεση

Η Φώφη Γεννηματά εντωμεταξύ, ετοιμάζει τη δική της αντεπίθεση αρχής γενομένης από τη συμμετοχή της το Δεκέμβριο στο συνέδριο του SPD στη Λισαβόνα όπου πέραν της στήριξης στον Φρανς Τίμερμανς θα ξεδιπλώσει και μια σειρά από άλλα αιτήματα προκειμένου να στριμώξει τους αντιπάλους της.

Κοινός υποψήφιος για Κομισιόν

Στο ενδεχόμενο να υπάρξει κοινός υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν,στόχος της Αθήνας είναι βεβαίως μια κοινή υποψηφιότητα όλων των προοδευτικών απέναντι στον εκλεκτό του Λαϊκού Κόμματος- σκληρό συντηρητικό- κ. Βέμπερ που δεν φημίζεται για την συμπάθειά του προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Από την άλλη, οι εκτιμήσεις θέλουν δύσκολα στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (που καταγράφεται διάσταση απόψεων) να δεχτούν κάτι τέτοιο. Που σημαίνει ότι ενδέχεται στον πρώτο γύρο να κατέβει αριστερός υποψήφιος και στον δεύτερο να στηριχθεί σοσιαλιστής.