Ευδιάθετο και μετ΄ επαίνων κλίμα, αλλά ούτε κουβέντα για τις συντάξεις Tσίπρας και Σολτς

«Είχαμε πολύ καλή συζήτηση για τις μελλοντικές εξελίξεις στην ΕΕ – Η Ευρώπη είναι το κοινό μας μέλλον και γι’ αυτό έχουμε μεγάλη ευθύνη» δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρας – Σύμφωνα με τις πληροφορίες, παρά το ευδιάθετο, μετ΄επαίνων κλίμα, δεν τέθηκε το θέμα των συντάξεων

 

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Γερμανό αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών, Όλαφ Σολτς.

«Είχαμε πολύ καλή συζήτηση για τις μελλοντικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρώπη είναι το κοινό μας μέλλον και για αυτό έχουμε μεγάλη ευθύνη», δήλωσε ο Όλαφ Σολτς, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο.

Όπως δήλωσε ο κ. Σολτς, με τον πρωθυπουργό είχαν καλή ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στις δύο χώρες, «για το πώς μπορούμε να συμβάλλουμε προκειμένου να έχουμε καλή εξέλιξη για τους πολίτες μας».

Όπως είναι γνωστό, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διατηρεί επιφυλάξεις ως προς την πρόθεση της Αθήνας να μην εφαρμόσει την περικοπή των συντάξεων. Ωστόσο, κατά πληροφορίες, το θέμα των συντάξεων δεν ετέθη στη σημερινή συνάντηση των δύο πλευρών.

«Πριν το Debattencamp του SPD (σ.σ τη διήμερη εκδήλωση των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών που θα λάβει χώρα στο Βερολίνο) συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό Τσίπρα. Μετά από πολλά χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο», έγραψε στο Twitter o υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Αντίστοιχα ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε στο Twitter: «Συνάντηση με τον Αντικαγκελάριο και Υπ. Οικονομικών της Γερμανίας, Olaf Scholz, στο Βερολίνο. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για όλα τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν στην καλύτερη λειτουργία της Ευρωζώνης, ενόψει των αποφάσεων που πρόκειται να ληφθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο».

Από το newsroom του economico.gr και του Politis Online