"Επίσημη πρώτη" για τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη - Οι προτεραιότητές του και όσα είπε στην ομιλία του

“Επίσημη πρώτη” σήμερα για τον Κώστα Μπακογιάννη ως υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητά του, σε ειδική εκδήλωση στην περιοχή του Κεραμεικού, παρουσία πλήθους κόσμου.

Με κεντρικό μήνυμα το “Ξεκινάμε μαζί για να φέρουμε τα πάνω κάτω”, ο Κώστας Μπακογιάννης παρουσίασε τη «Φωνή Αρχών και Εμπιστοσύνης» για να σταθεί, όπως ο ίδιος ανέφερε στην ομιλία του, «Ξανά η Αθήνα όρθια».

Δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια και την καθημερινότητα των πολιτών, ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε: «Να ξανασηκώσουμε την Αθήνα, από τη μιζέρια, στον φόβο και στο σκοτάδι. Ελάτε όλοι να σηκώσουμε την Αθήνα ψηλά». Με αυτή τη συγκεκριμένη φράση μάλιστα ολοκλήρωσε και την πρώτη του ομιλία  την πρώτη ομιλία του ως υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων.

Tις επόμενες σελίδες θα τις γράψουμε όλοι μαζί

Μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας επεσήμανε ότι «Πατάω γερά στα πόδια μου. Ξέρω ότι απόψε δεν είστε εδώ μόνο για μένα, είστε εδώ γιατί πιστεύετε σε αυτή την πόλη, γιατί πιστεύετε στην Αθήνα, είστε εδώ γιατί αντιστέκεστε στην αδιαφορία, στην ανασφάλεια, στην αδράνεια», ενώ δήλωσε επίσης ότι:

“Tις επόμενες σελίδες θα τις γράψουμε όλοι μαζί, κόντρα σε όσους θέλουν να μας διχάζουν, σε όσους τρέφονται από το «εμείς ή αυτοί» ή ακόμα χειρότερα από το «εμείς ή κανείς»”.

Κάνοντας μία αναδρομή στην υποψηφιότητά του για τον δήμο Καρπενησίου, ο Κώστας Μπακογιάννης προχώρησε σε μία κατάθεση ψυχής, καθώς εξομολογήθηκε ότι μπήκε στην (πολιτική) περιπέτεια από μια ανάγκη και από μια βαθιά αίσθηση καθήκοντος. Είχα μια εκκρεμότητα, το βάρος ενός χρέους, να ολοκληρώσω ένα έργο που έμεινε μισοτελειωμένο».

Αναφορικά με την Αυτοδιοίκηση, είπε ότι: «την αυτοδιοίκηση την ξέρουμε πολύ καλά και από την καλή και από την ανάποδη. Καθημερινά καλείσαι να κολυμπήσεις απέναντι στο ρεύμα».

Η απόφαση για τον Δήμο, όπως αποκάλυψε, δεν ήταν καθόλου απλή

«Η Αθήνα είναι μία και μοναδική, είναι η πόλη των πόλεων. Η Αθήνα είναι η πόλη των εκατομμυρίων θαυμάτων. Πολύ μεγάλο το βάρος αυτής της πόλης, πολύ μεγάλη η πρόκληση, απόφαση ζωής», ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης.

“Είμαι ο πρώτος αυτοδιοικητικός που δοκιμάζει τις δυνάμεις του για τον δήμο Αθηναίων και όπως είπε «η καρέκλα δεν είναι αυτοσκοπός, είναι υπέρτατη τιμή»”, ανέφερε επιπλέον, υπογραμμίζοντας πως θα αφιερωθεί με όλο του το είναι για να δείξει στα παιδιά ότι η Αθήνα μπορεί να φιλοξενήσει όχι μόνο τα σπίτια και τα σχολεία τους, αλλά και τα όνειρα και τις ελπίδες τους.

Σήμερα είναι μια μέρα δέσμευσης

“Σήμερα είναι μια μέρα αγωνίας και μια μέρα δέσμευσης. Ξεκινάμε έναν όμορφο προεκλογικό αγώνα. Θα σας συναντήσω στις γειτονιές της πόλης, θα την περπατήσω, θα πάω από άκρη σε άκρη, για να ακούσω και να μιλήσω μετά. Το πρόβλημα των πολιτικών είναι ότι μιλάνε περισσότερο απ’ ότι ακούνε. Μια πόλη που να μας αγκαλιάζει όλους. Θέλω να ζητήσω τη βοήθειά σας” τόνισε επιπλέον.

Μεταξύ των προτεραιοτήτων του, βρίσκεται η κατάρτιση ενός επιχειρησιακού σχεδίου, με σαφή βήματα και χρονοδιαγράμματα, απολύτως κοστολογημένο, στη βάση των πραγματικών οικονομικών μα δυνατοτήτων, όπως χαρακτηριστικά τόνισε. “Ένα σχέδιο που θα είναι έτοιμο να πάει στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο.”

Η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο

“H ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο” είπε ο Κώστας Μπακογιάννης, συμπληρώνοντας τα εξής: “Ο δήμαρχος δεν είναι διαιτητής μικρών ή μεγάλων συμφερόντων ή τερματοφύλακας απέναντι σε ένα επιθετικό κράτος που βαράει πέναλτι. Δεν μπορεί ο δήμαρχος να μένει κλεισμένος στο γραφείο του, πρέπει να είναι παντού. Πρέπει να δώσει όλες τις μάχες.”

Ενώ δε δίστασε να κάνει λόγο για “σκούριασμα” του δήμου:Ο δήμος Αθηναίων, έχει γεράσει και σκουριάσει. Πρέπει να γυρίσει ανάποδα.” 

H Αθήνα είναι δικαίωμα όλων μας

“Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, ιστορία γράφουν οι ομάδες. Κανείς δεν νικάει μόνος του. Ο δήμαρχος δεν είναι τίποτε παραπάνω από διευθυντής ορχήστρας. Η Αθήνα μπορεί να είναι υποχρέωση του δημάρχου, αλλά είναι δικαίωμα όλων μας”

Εκτός όλων των παραπάνω, ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε για την καθαριότητα, τα σκουπίδια, την ανακύκλωση, το πράσινο, την αρχιτεκτονική, τον πολιτισμό, όπως επίσης και για τις κρυμμένες ομορφιές της πόλης.

Θέτοντας παράλληλα έναν στρατηγικό στόχο: εκείνον του “μεγάλου περιπάτου της Αθήνας”, του “ωραιότερου περιπάτου της Ευρώπης”.