Άδωνις Γεωργιάδης: Θα έπρεπε να είχαμε παραλάβει το βραβείο του "Τάγματος του Φοίνικα" για το Ερρίκος Ντυνάν

Στα “ύψη” βρίσκεται η πολιτική αντιπαράθεση για το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ‘Άδωνις Γεωργιάδης, που βρίσκεται μεταξύ των τεσσάρων πρώην υπουργών στους οποίους το πόρισμα καταλογίζει πολιτικές ευθύνες, έκανε λόγο, από την τηλεόραση του OPEN και του κεντρικού δελτίου ειδήσεων με την Έλλη Στάη, για το ότι επί δικής του θητείας στο Υπουργείο Υγείας παρέλαβε το Ερρίκος Ντυνάν κλειστό και με μαύρες σημαίες, με απλήρωτους εργαζομένους για τρία χρόνια, επισημαίνοντας ότι εάν η πώληση του νοσοκομείου στην Πειραιώς μέσω πλειστηριασμού θεωρείται ξεπούλημα, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το πραγματικό νόημά τους.

“Θα έπρεπε να είχαμε παραλάβει το “βραβείο Τάγματος του Φοίνικα” από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εάν υπήρχε δικαιοσύνη”, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Να σημειωθεί ότι, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σχολίασε σήμερα το πόρισμα της πλειοψηφίας για το «Ερρίκος Ντυνάν» στο πλαίσιο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής ότι “είναι για τα σκουπίδια όπως όλος ο ΣΥΡΙΖΑ”

«Επί της ουσίας, το Ερρίκος Ντυνάν πουλήθηκε επί ημερών μας στην Τράπεζα Πειραιώς με 115 εκατ. ευρώ, ενώ είχε 230 εκατ. ευρώ χρέη, το ελληνικό Δημόσιο εισέπραξε 40 εκατ., όσα ακριβώς χρωστούσαν και οι εργαζόμενοι, που ήταν τρία χρόνια απλήρωτοι, εισέπραξαν όλα τα χρήματά τους. Σβήστηκαν τα χρέη στους υπόλοιπους ιδιώτες και τώρα το ελληνικό Δημόσιο προσπαθεί μέσω του Ωνασείου, όπως είπε ο κ. Πρωθυπουργός, να αγοράσει το Ερρίκος Ντυνάν με περίπου 70 εκατ. ευρώ» επανέλαβε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Μετά από αυτή την επιτυχία που είχαμε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα έπρεπε να μας καλέσει για να μας δώσει βραβείο για την επιτυχημένη πώληση του Ερρίκος Ντυνάν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κώστας Ζαχαριάδης: “Tο πολιτικό σύστημα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από το φως και την κάθαρση”