Κοτζιάς: Με «χτυπούν» κέντρα μέσα από το Μαξίμου

Μηνυτήρια αναφορά δέκα σελίδων φαίνεται ότι έχει στείλει ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στην οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Εστία», στρέφεται κατά πάντων.

Ο τέως υπουργός πιστεύει, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ότι «η προβοκάτσια στις συγκεντρώσεις για το Μακεδονικό στην Θεσσαλονίκη, με την φράση στα όπλα, στα όπλα, να πάρουμε τα Σκόπια, οι εναντίον μηνυτήριες αναφορές από οργανώσεις με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, οι σφαίρες και τα αίμα που του εστάλησαν ταχυδρομικώς στο υπουργείο Εξωτερικών, δημοσιεύματα εβδομαδιαίων εφημερίδων και ιντερνετικών σελίδων για τις αναθέσεις έκδοσης βίζας από ιδιωτικές εταιρείες με επικεφαλής δύο πρώην πρέσβεις και έναν πρώην Αρχηγό της Αστυνομίας, οι αναφορές σε δημοσιεύματα για χρηματισμό δημοσιογράφων βαλκανικών χωρών και τέλος η επίθεση που εδέχθη στο Υπουργικό Συμβούλιο εκκινούν μεν από διαφορετικές αφετηρίες αλλά έχουν ως κοινό στόχο να τον κάνουν να φοβηθεί».

Για τις βίζες

«Για τις υποθέσεις με τις βίζες στις οποίες ενεπλάκη από τον υπουργό Αμύνης και το όνομα του επιχειρηματία Σόρος, από το περιβάλλον του κ. Κοτζιά λέγεται μετ’ επιτάσεως πως κύρια πηγή της διαρροής δεν είναι ο υπουργός Αμυνας, αλλά κέντρο εντός του Μεγάρου Μαξίμου. Αυτό θεωρεί πως κρύβεται πίσω απο τα δημοσιεύματα» αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας Εστία, η οποία δημοσιεύει και δήλωση του Νίκου Κοτζιά που λέει στους συνεργάτες του «ότι θέλουν να με φοβίσουν αλλά δεν θα τα καταφέρουν».