Παραδώσαμε στους μεσάζοντες τους καταυλισμούς προσφύγων-Διεθνής διασυρμός για την αθλιότητα

Πίστευα ότι μου κάνουν πλάκα όταν μου είπαν πως το κράτος διαθέτει στα περιφερειακά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα για την σίτιση των φοιτητών 2,5 ευρώ ημερησίως για κανονικό φαγητό μεσημέρι –βράδυ. Είναι όμως η αλήθεια. Και παρά ταύτα τα παιδιά τρώνε υποφερτά. Υπάρχουν οργανωμένα κέτερινγκ που κάνουν οικονομίες κλίματος και επειδή είναι πολλοί οι φοιτητές και ο τζίρος μεγάλος, κουτσά στραβά τα καταφέρνουν .

Στη Μόρια οι τιμές είναι αλλιώς. Η μερίδα έχει 5 ευρώ και είδαμε όλοι τι περιλαμβάνει. Ένα ρύζι -ο Θεός να το κάνει ρύζι-σαν πλαστικό μοιάζει-και ένα μπουκάλι νερό .

Μάθαμε επίσης ξαφνικά και παριστάνουμε τους δήθεν τους αιφνιδιασμένους από τα ξένα ΜΜΕ, κάτι που δεν ξέραμε σε όλη του την διάσταση . Τους βιασμούς μικρών παιδιών, την κακοποίηση γυναικών, τις κλοπές, τους ξυλοδαρμούς, τα μαχαιρώματα, την εμπορία ναρκωτικών, την τρομοκρατία των τζιχαντιστών στους αδύναμους, την βρώμα και την δυσωδία που μετατρέπουν τους καταυλισμούς σε υγειονομικές βόμβες, το πάρτι των πρακτόρων που κρύβονται σε ύποπτες ΜΚΟ και ανά πάσα στιγμή μπορούν να στήσουν όποια προβοκάτσια επιθυμούν τα εκτός χώρας αφεντικά τους .

Για αυτήν την κόλαση που χειρότερη δεν μπορούσε να γίνει έχουν σπαταληθεί κοντά στο 1,6 δις Η έρευνα της δικαιοσύνης ίσως βγάλει κάποια άκρη. Ίσως δεν μάθουμε ποτέ. Αυτό που σίγουρα θα καταλάβουμε καλά, όταν τελειώσει ο σημερινός εφιάλτης στη Μόρια, είναι ότι και το χειρότερο Δημόσιο είναι καλύτερο από μια ανεξέλεγκτη Μη Κυβερνητική Οργάνωση που δεν έχει λογοδοσία. Αυτό θα είναι και ένα μάθημα προς εταίρους και συμμάχους, που εμπιστεύτηκαν την διαχείριση κονδυλίων σε ανθρώπους που ντύθηκαν τον μανδύα του φιλάνθρωπου και κανείς δεν ξέρει για ποιον δουλεύουν και με ποιο στόχο.

Ο κακός δημόσιος λειτουργός ακόμη και αν είναι επιπόλαιος, αναποτελεσματικός, τεμπέλης, ανίκανος, κακών προθέσεων και επιρρεπής στον χρηματισμό, είναι μάλλον απίθανο να παίζει με πρακτοριλίκια. Επιπλέον έχει ένα αυστηρό πλαίσιο, μέσα στο οποίο πρέπει αναγκαστικά να κινηθεί ,και την μέγγενη του εισαγγελέα και του επιτρόπου που ενεργοποιείται από μια ανώνυμη καταγγελία. Αυτά προς το παρόν.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί με αμηχανία την ανεξέλεγκτη δράση ΜΚΟ και «αλληλέγγυων». Η αμηχανία οφείλεται στην πρακτική αδυναμία του ελληνικού κράτους να αντιμετωπίσει το προσφυγικό τσουνάμι και παραδόθηκε στους μεσάζοντες. Με άλλα λόγια, τα κενά που προέκυψαν ήρθαν να καλύψουν δεκάδες ΜΚΟ που ενεπλάκησαν στη διάσωση, στη στέγαση, στη σίτιση και στην υγειονομική περίθαλψη των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων-μεταναστών.

Τώρα η χώρα βρίσκεται ξανά στην δίνη του κυκλώνα με τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης να έχουν στραμμένους τους προβολείς στους καταυλισμούς. Η αρνητική δημοσιότητα είναι καθημερινή, έτσι που ξεχνιέται πως μόνο οι χρεοκοπημένοι Έλληνες άνοιξαν μια μεγάλη αγκαλιά στους κατατρεγμένους και έσωσαν την τιμή του λεγόμενου δυτικού πολιτισμού, που στην Βόρεια Ευρώπη, επικαλούνται με στόμφο στα συνέδρια χωρίς να ξέρουν στήνει πράξη τι σημαίνει. Όταν έρχονται τα δύσκολα κλείνονται στα ζεστά διαμερίσματα τους και καλωσορίζουν την Ακροδεξιά στα σαλόνια τους

Πράγματι πριν από 3 χρόνια τα πράγματα ήταν αλλιώς .Οι πρόσφυγες ήταν περισσότεροι. Η ροή των δυστυχισμένων δεν σταματούσε, μέρα νύχτα. Οι άνθρωποι ήταν τρομαγμένοι από αυτά που ζούσαν και τα χειρότερα που φοβούνταν. Όμως, άνοιξαν μια μεγάλη αγκαλιά και ξέπλυναν τον μίζερο ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Τώρα εκεί που ξεχείλιζε η προσφορά, φωλιάζουν ο φόβος και η απόγνωση. Το κράτος δεν κατάλαβε αυτό που επρόκειτο να ακολουθήσει. Έχασε τον έλεγχο. Οι άνθρωποι στα νησιά φοβήθηκαν και κουράστηκαν. Έφθασαν στα όρια τους .

Κι όμως, τα λεφτά υπήρχαν για την προστασία πρώτα των παιδιών και την ένταξή τους σε οργανωμένες κοινωνικές δράσεις, μέχρι να βρουν τον δρόμο τους, αλλά και για την αξιοπρεπή διαβίωση των μεγάλων. Τα ποσά που εστάλησαν στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι ασύλληπτα. Εκατοντάδες εκατομμύρια έχουν φτάσει μέχρι τώρα από ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία και άλλες αναπτυγμένες χώρες.

Αυτό που έλειπε ήταν η διορατικότητα, ο σχεδιασμός και η οργάνωση. Οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν να κάνουν την Ελλάδα αποθήκη ψυχών, έδωσαν χρήματα από εδώ και από εκεί και άφησαν, και τους πρόσφυγες και εμάς στην μοίρα μας. Πίστευαν ότι η συμφορά δεν θα φτάσει στην πόρτα τους. Αμ δε … Κάθε μέρα εξαφανίζονται άνθρωποι από τους καταυλισμούς Έχει κανεις αμφιβολία ότι με τον όποιο τρόπο, κάποια ώρα, κάποια μέρα θα φθάσουν σε Παρίσι και Βερολίνο. Και επειδή τα πράγματα θα χειροτερεύσουν-ήδη οι ροές αυξάνονται -τώρα είναι η ώρα για γενναία αλλαγή στρατηγική. Τι σημαίνει αυτό; Άμεση δημιουργία οργανωμένων δομών φιλοξενίας στην πρώτη φάση με συντονισμό και εποπτεία ενός σοβαρού ευρωπαϊκού μηχανισμού που θα έχει την πλήρη ευθύνη αλλά και υποχρέωση της λογοδοσίας .

Επιστήμονες, εξειδικευμένοι αξιωματικοί και προσωπικό με γνώση στη διαχείριση μεγάλων ανθρωπιστικών κρίσεων. Σταδιακά οι άνθρωποι αυτοί εφόσον το θέλουν και προσαρμοστούν στον τρόπο ζωής της Δύσης να ενταχθούν στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Άλλωστε το δημογραφικό πρόβλημα το επιβάλλει.Μόνον έτσι οι πρόσφυγες και μετανάστες θα πάψουν να είναι βάρος και θα γίνουν πλούτος . Αν είσαι η Μερκελ και ο Μακρόν άντε να το πεις στον Όρμπαν της Ουγγαρίας τώρα αυτό. Εδώ σε θέλω…