Η ΕΡΤ στο επίκεντρο της "μυστικής" Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αντιπαράθεση στη Βουλή

Με βασικό αντικείμενο την κατάσταση στην ΕΡΤ συνεδρίασε «μυστικά» η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις δημόσιες βολές του βουλευτή Νίκου Φίλη, κατά του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά, για τον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης, όπως επισημαίνει ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος”.

Η ένταση που υπήρξε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σήμανε συναγερμό και αποφασίστηκε η συνεδρίαση των μελών του κομματικού οργάνου υπό τον πρωθυπουργό, συνεχίζει το ρεπορτάζ της Ελένης Στεργίου, στο οποίο αναφέρεται ότι έγινε ενημέρωση από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, τον υφυπουργό κ. Κρετσο, αλλά και την Τασία Χριστοδουλοπούλου, για τη συζήτηση σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών για την ΕΡΤ και την κατάσταση της ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται η ιστοσελίδα, κατά την τρίωρη συνεδρίαση, συζητήθηκε και το θέμα με τις περιοδείες και τις εξορμήσεις του κόμματος το επόμενο διάστημα, όπως, επίσης, η Συνταγματική Αναθεώρηση, καθότι την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν τις διαδικασίες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Βασίλης Κωστόπουλος, κατήγγειλε σήμερα στη Βουλή, τον ανηλεή πόλεμο εναντίον του, αφήνοντας αιχμές εναντίον της προηγούμενης διοίκησης. Η εικόνα λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης όπως την περιέγραψε ο κ. Κωστόπουλος κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είναι εμπόλεμης ζώνης όπου διοικητικά στελέχη, διευθυντές και συνδικαλιστές έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα – παραδιοίκησης και αλληλοκαταγγέλλονται. Το μόνο κοινό στοιχείο των αρνητικών πρωταγωνιστών είναι πως έχουν διοριστεί από την παρούσα κυβέρνηση.

«Δεχόμαστε ανηλεή πόλεμο. Αν δείτε τις αποφάσεις μας θα αναρωτηθείτε πως άντεξε αυτή η διοίκηση. Πέρασαν αυτές οι αποφάσεις με την διπλή ψήφο του προέδρου και όλα αυτά όταν οι καταγγέλλοντες δεν είχαν κανένα ενδοιασμό να παρουσιάζονται ως μάρτυρες στα δικαστήρια κατά της ΕΡΤ», τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κ. Κωστόπουλος.

«Απέναντι στις καταγγελίες του τίποτα που εκπροσωπούνται επάξια από την επερώτηση της Ν.Δ η διοίκηση προσπαθεί να φτιάξει την ΕΡΤ που θέλουν οι πολίτες και το προσωπικό της».