Στήνει Εξεταστική για την Υγεία η κυβέρνηση

Νέα Εξεταστική, για την Υγεία,ετοιμάζει σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αποφασισμένη να βασίσει όλο της τον προεκλογικό αγώνα στο «δόγμα Πολλάκη».

Αρχικά,προσανατολίζεται σε Προανακριτική για 5 πολιτικά πρόσωπα που έχουν διαχειριστεί το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υγείας στις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Στο «κάδρο» φέρεται να μπαίνουν ο Άδωνις Γεωργιάδης (ΝΔ) για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ και τις φερόμενες ως παράνομες 23 προσλήψεις, ο Μάριος Σαλμάς (ΝΔ) για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων, οι Ανδρέας Λοβέρδος (ΠΑΣΟΚ) και Μάκης Βορίδης (ΝΔ) για την ιδιωτικοποίηση του «Ερρίκος Ντυνάν» και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για σειρά υποθέσεων, μεταξύ των οποίων τα εμβόλια για τη γρίπη και τα αντιϊκά φάρμακα.

Σφοδρή αντίδραση

Η Εξεταστική Επιτροπή θα εξετάσει ένα προς ένα τα κεφάλαια του πορίσματος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αρχής γενομένης από την υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν» που το πιθανότερο είναι να συζητηθεί την Τρίτη 6 Νοεμβρίου. Στις 8 Νοεμβρίου θα συζητηθεί το θέμα των αρθροσκοπήσεων, στις 20 Νοεμβρίου η φαρμακευτική δαπάνη και στις 21 του μήνα το πόρισμα με τις γνώμες που θα έχουν διατυπώσει τα κόμματα, αναμένεται να υποβληθεί στον Πρόεδρο της Βουλής για να οριστεί η συζήτησή του στην Ολομέλεια.

Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει σφοδρή αντίδραση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που έχουν ξεκινήσει να μιλούν για ακόμη μια προσπάθεια στην κυβέρνηση να ρίξει «λάσπη στον ανεμιστήρα», διχάζοντας τον λαό και δημιουργώντας υποθέσεις για να καλύψει την ανυπαρξία της.