Πάγκαλος:«Οι Τούρκοι είναι ισχυρότεροι από εμάς. Ας μην τους δοκιμάσουμε»

Υπέρ της άποψης «όποιος κραδαίνει όπλο να πυροβολείται, όπως συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες» τάχθηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ με αφορμή την υπόθεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

«Δεν έχει απαντηθεί ένα ερώτημα, είπε ο πρώην Υπουργός.Αυτός ο νέος πήγε να βάλει την ελληνική σημαία. Μα έχω βρει στο διαδίκτυο φωτογραφίες σε Δερβιτσιάνη και Βουλιαράτες, που είναι τα δύο πιο μεγάλα χωριά της Δρόπολης, στις οποίες είναι γεμάτοι με γαλανόλευκα οι κεντρικοί τους δρόμοι. Μέχρι αηδίας… Γιατί, όμως χρειάστηκε να βάλει κάποιος μια σημαία. Γιατί χρειάστηκε να πάει από την Ελλάδα, τη στιγμή που υπάρχουν τόσοι γενναίοι εκεί που το κάνουν; Και δεύτερον, είχε όπλο ή δεν είχε; Εγώ είμαι της άποψης όποιος κραδαίνει όπλο, να πυροβολείται αμέσως από την Αστυνομία, όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ»

«Φαιδρός ως λαός»

Ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά και τον όρο «Μπλε Πατρίδα» που χρησιμοποιούν οι γείτονες, σχολίασε: «Οι Τούρκοι δεν βάλανε κανέναν καινούργιο όρο πάνω στο τραπέζι, γιατί έχουν πάγιες διεκδικήσεις από την Ελλάδα. Απλώς εμείς το ξεχνάμε. Είμαστε φαιδρός ως λαός και είναι φαιδρός και ο πνευματικός μας κόσμος, περιλαμβανομένων και των δημοσιογράφων».

Για τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει η Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Πάγκαλος απάντησε: «Όποιος θέλει δοκιμάζει τον άλλον. Αλλά, εγώ θα έλεγα να μην τους δοκιμάσουμε. Είναι μια μεγάλη δύναμη και ισχυρότεροι από εμάς. Αυτό πρέπει να το παραδεχθούμε. Επίσης, η ανθρώπινη ζωή δεν έχει ίδια αξία στην Ελλάδα και την Τουρκία. Η ζωή στην Ελλάδα κοστίζει ¦σαν αξία) και η Τουρκία είναι μια χώρα του 3ου κόσμου, όπου σφάζουν χιλιάδες ανθρώπων χωρίς κανείς να τους προσέξει»

«Η Ελλάδα πρέπει να απαντά διεθνώς σε διπλωματικό επίπεδο. Όλοι οι χειρισμοί για την Τουρκία θα έπρεπε να αποφασίζονται από ένα εθνικό συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής» πρόσθεσε ο κ. Πάγκαλος.