«Δεν βλέπει, δεν ακούει» ο Τσίπρας τον οχετό καταγγελιών Καμμένου

Έχει διαταραχθεί η πολιτική και ηθική τάξη  στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς οι αποκαλύψεις Κοτζιά για όσα κατήγγειλε ο Πάνος Καμμένος και θίγουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ενώ εκθέτουν διεθνώς τη χώρα, αντιμετωπίζονται από το Μαξίμου με …«σιγή ασυρμάτου».

Ο τ. Υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε την Τρίτη το βράδυ ότι ο Πάνος Καμμένος στο Υπουργικό Συμβούλιο κατήγγειλε ότι “η κυβέρνηση χρηματοδοτείται από τον Σόρος για να εξαγοράσει ξένους”. Ο κ. Κοτζιάς είπε ακόμη ότι στον πρωτοφανή αυτόν ισχυρισμό ο πρωθυπουργός δεν απήντησε, ενώ τη σιωπή επέλεξαν και οι υπόλοιποι υπουργοί.

«Ένοχη σιωπή»

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει τοποθετηθεί στην σοβαρή αποκάλυψη του μέχρι πρότινος υπουργού των Εξωτερικών, επιλέγοντας τη ένοχη σιωπή, μόνο ως προσπάθεια να διασωθεί πάση θυσία η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπορεί να ερμηνευτεί.

Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει τον πρωθυπουργό για …«αφωνία» επί του σοβαρού αυτού θέματος, ενώ το Κίνημα Αλλαγής ζητάει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τις σοβαρές  καταγγελίες Καμμένου.

Είναι προφανές πλέον ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε να θυσιάσει τον Νίκο Κοτζιά προκειμένου να τιμήσει τη συμφωνία, στην οποία είχε καταλήξει  με τον Πάνο Καμμένο στην ιδιαίτερη συνάντησή τους στη Λέσχη Αξιωματικών.

Η συμφωνία τους – με δεδομένη τότε τη δυστοκία στα Σκόπια –  προέβλεπε να μην ρίξει ο αρχηγός των ΑΝΕΛ την κυβέρνηση μέχρι τον Μάρτιο, ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος να περάσει από τη Βουλή το “γραμμάτιο” της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αν όμως η Βουλή των Σκοπίων…

διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο economico.gr