«Λάβρος» ο Κοτζιάς: «Καραγκιοζιλίκια» όσα λέγονται για τα μυστικά κονδύλια - Όποιος ρίχνει λάσπη, έχει ήδη λερωμένα τα χέρια του

 

Ειδικότερα:

Για την παραίτησή του από το ΥΠΕΞ και τον Καμμένο

Σε ό,τι αφορά την παραίτησή του, ο κ. Κοτζιάς κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο, λέγοντας ότι «εγώ στέκομαι απέναντι σε αυτούς που με τις θέσεις τους οδηγούν σε αποσταθεροποίηση τη χώρα», ενώ αναφερόμενος στο πρόσωπο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, είπε: «Στάθηκα απέναντί του και τον έκρινα για τη γενικότερη στάση του στο εξωτερικό και τα όσα έλεγε».

«Με τη στάση μου υπερασπίστηκα την αξιοπρέπεια της χώρας και της κυβέρνησης, αλλά και του εαυτού μου. Πολλοί λένε ότι ο Κοτζιάς έβαλε το εγώ του πάνω από το εμείς. Δεν ήξερα ότι το εμείς στην Αριστερά είναι ο Καμμένος! Το εμείς είναι η πολιτική μας και όχι τα πρόσωπα. Δεν πρόκειται να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, δεν έχει κανένα νόημα. Δεν υπάρχουν δύο υπουργεία Εξωτερικών. Όλοι ξέρουν ποιος είμαι και τι κάνω. Όμως θα υπερασπιστώ με όλες μου τις δυνάμεις την Πολιτική από τα φαινόμενα απαξίωσης», υπογράμμισε ο κ. Κοτζιάς.

«Η Δημοκρατία υπονομεύεται κι απαξιώνεται όταν δεν πολεμάς τη διαφθορά. Ο πατριωτισμός απαιτεί σοβαρότητα. Είναι εκφυλιστικά τα φαινόμενα που παρουσιάζονται στον Τύπο τελευταία», τόνισε.

«Είχα τις διαφωνίες μου με την κυβέρνηση και τις έχω. Τι έπρεπε να κάνω λοιπόν; Παραιτήθηκα. Κι επειδή το έκανα, καθυβρίστηκα», συμπλήρωσε.

«Εγώ όταν βλέπω ότι απαξιώνεται η Πολιτική ή η κυβέρνηση της οποίας ήμουν μέλος, οφείλω να πω τη γνώμη μου. Γι’ αυτό παραιτήθηκα, γιατί δεν μπορούσα αυτή την απαξίωση», πρόσθεσε.

«Εγώ δεν έκανα λεφτά από την Πολιτική», δήλωσε με νόημα ο Νίκος Κοτζιάς.

Επανέλαβε δε τη φράση που είχε πει κατά την ημέρα της παραίτησής σου: «Σας το ξαναλέω: όποιος ρίχνει λάσπη, έχει ήδη λερωμένα τα χέρια του».

Είπε δε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, απαντώντας στις αιτιάσεις που είχαν ακουστεί το τελευταίο διάστημα περί χρηματισμού του από ξένα κέντρα: «Κάποιοι θέλησαν να μου κλείσουν το στόμα, να με φιμώσουν, ρίχνοντάς μου λάσπη. Δεν φοβάμαι, ούτε εκβιάζω, ούτε εκβιάζομαι, ούτε εκφοβίζομαι. Είμαι καθαρός».

 

Για τις επιθέσεις που κατά καιρούς δεχόταν ως ΥΠΕΞ

«Αυτά που συνέβησαν δεν είναι προσωπικές αλλά πολιτικές επιθέσεις και γίνονται για να φοβηθούν και να κλείσουν στόματα. Εγώ, λοιπόν, ούτε φοβάμαι ούτε κανείς μπορείς να μου κλείσει το στόμα. Δεν είναι Δημοκρατία οι σακούλες με τα χώματα και τα αίματα και τα απειλητικά σημειώματα που κατά καιρούς έρχονταν στο ΥΠΕΞ», συνέχισε ο πρώην υπουργός.

Και πρόσθεσε: «Μου επιτέθηκαν επειδή έστειλα στη Δικαιοσύνη ακόμη και μεγαλόσχημους διπλωμάτες: Όταν κάποιος πουλάει βίζες στην Κωνσταντινούπολη, είναι υπόλογος εσχάτης προδοσίας. Πήγαν να μου καλύψουν διπλωμάτη που επιχείρησε να βγάλει βίζα σε βρέφος 14 μηνών!».

 

Για το Σκοπιανό και τη Συμφωνία των Πρεσπών

Στη συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

«Θέλουμε ο πιο άμεσος γείτονάς μας να είναι κάτω από την επιρροή, την επίδραση και τον έλεγχο τρίτων δυνάμεων όπως είναι η Τουρκία; Θέλουμε, όπως θέλουν κάποιοι – θα μιλήσω όταν θα έρθει η ώρα – διαμελισμό κράτους στα Βαλκάνια και να μοιραστεί η χώρα μεταξύ Αλβανίας και Βουλγαρίας; Ή θέλουμε να έχουμε σταθερότητα στα Βαλκάνια, σταθερότητα στα σύνορα, ανάπτυξη της επιρροής της χώρας μας σε αυτή την περιοχή για να μπορούμε να συμμαχήσουμε μαζί τους ενάντια στα αποσταθεροποιητικά φαινόμενα, να εμποδίζουμε τον μεγαλοϊδεατισμό τρίτων , να απομακρύνουμε την τουρκική δαγκάνα από τον βορρά και την ανατολή», τόνισε ο κ. Κοτζιάς και συνέχισε:

«Το μεγάλο ερώτημα είναι, προτιμούμε αυτούς που ζουν από τα προβλήματα ή αυτούς που θέλουν να τα λύνουν και να προχωράει η χώρα; Θέλουμε τα προβλήματα ή τη λύση τους; Αυτό με το χέρι στην καρδιά πρέπει κάθε Έλληνας να το αποφασίσει. Όμως ποια λύση; Μία λύση σωστή όχι όποια όποια. Αλλά η λύση δεν συμβαδίζει με τη δύναμη της αδράνειας. Είναι σαν να καίγεται το σπίτι σας και να λέτε μην ρίξετε υλικό που σβήνει τη φωτιά γιατί μπορεί να μην τη σβήσει με μιας παντού».

«Η αντιπαλότητα απέναντι στη συμφωνία αναφέρεται σε δύο ζητήματα. Πρώτον η γλώσσα. Από τον 19ο αιώνα τους αναγνωρίζουμε μακεδονική γλώσσα. Πότε επίσημα οι υπουργοί αναφέρθηκαν σε αυτή τη γλώσσα; Ο Αβέρωφ. Που ήταν ο Αβέρωφ, ανήκε στην αριστερά; Και ποιος επέτρεψε αυτή η ονομασία να γίνει επίσημη στον ΟΗΕ; Το 1987 η κυβέρνηση Καραμανλή. Εμείς βάλαμε μία παράγραφο η οποία λέει ότι η γλώσσα που επικαλείται η άλλη πλευρά δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική, με την αρχαία ελληνική. Είναι σλαβική».

«Για την ιθαγένειά τους η συμφωνία λέει μακεδονική – πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας. Το δεύτερο κομμάτι το ξεχνάνε όλοι. Δεν μιλάμε για ταυτότητα εθνότητας μιλάμε για την ιθαγένεια», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην αιγιαλίτιδα ζώνη ο κ. Κοτζιάς επεσήμανε ότι «θα πρέπει να μας επιβραβεύσουν, αν’ αυτού σκούζουν γιατί είναι οπαδοί της αδράνειας».

«Εμείς μεγαλώσαμε την Ελλάδα και θα την μεγαλώσουμε με τα Προεδρικά Διατάγματα για την αιγιαλίτιδα ζώνη» είπε και συνέχισε:

«Το μέγεθος στις αιγιαλίτιδες ζώνες που έχουμε ετοιμάσει είναι παραπάνω από μία ‘Θεσσαλία’. Προσθέτουμε μία ‘Θεσσαλία’ και μας λένε, όχι γιατί αν δεν την κάνετε ταυτόχρονα και παντού είναι σαν να υποχωρείτε».

 

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Νίκου Κοτζιά, στην εκδήλωση του ΠΡΑΤΤΩ με θέμα “Η Ελλάδα σε ένα κόσμο που αλλάζει” στo Ηράκλειο Κρήτης, την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19.00, στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου:

 

Με πληροφορίες από το economico.gr και το newsbomb.gr