«Δεν θα ...πάρουμε άλλες βάσεις» - Πυροσβεστική επέμβαση Πάιατ

Ως “από μηχανής θεός” αρχαίας τραγωδίας εμφανίστηκε χθες ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, επιχειρώντας να δώσει λύση στη δύσκολη κατάσταση που βρέθηκε η κυβέρνηση, μετά τις δηλώσεις Καμμένου στην Ουάσινγκτον.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση «Δέλτα»  της Θράκης δήλωσε με έμφαση ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν άλλες βάσεις στην Ελλάδα, πλην της Σούδας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Από στρατιωτικής πλευράς θα τόνιζα σε εσάς και τους τηλεθεατές σας ότι υπάρχει μόνο μία βάση, της Σούδας και αυτή βρίσκεται στα Χανιά και δε μας ενδιαφέρει να έχουμε ως επιδίωξη άλλες βάσεις σε άλλα μέρη της Ελλάδας”. Στην ίδια συνέντευξή του, ο κ. Πάιατ, διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει πρόθεση για δημιουργία βάσης αμερικανικών ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη.

Ο προφανής στόχος του κ. Πάιατ

Η παρέμβαση αυτή του αμερικανού πρέσβη έχει προφανή στόχο να σβήσει τις φωτιές που άναψαν στον κυβερνητικό συνασπισμό οι δηλώσεις Καμμένου από τις οποίες προκύπτει ότι λίγο – πόλύ διαπραγματεύτηκε στην Ουάσινγκτον τη μετατροπή της χώρας σε … σταθερό αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, με τη δημιουργία πλειάδας νέων αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα.

Ο … χαμός που ακολούθησε στο κυβερνητικό στρατόπεδο ήταν άνευ προηγουμένου και οι απαξιωτικές για τον κ. Καμμένο δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών και κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ενεργοποίησαν τα αριστερά αντανακλαστικά του κομματικού περιβάλλοντος που κινείτο παλαιότερα στη ρητορική των … “βάσεων του θανάτου”.

Πλήγμα στη συνοχή 

Το πλήγμα που δημιουργείται για το ΣΥΡΙΖΑ και τη συνοχή της κυβέρνησης από την αποκάλυψη της, πέραν των συμμαχικών ορίων, υιοθέτησης των αμερικανικών προτεραιοτήτων στην περιοχή – στο πλαίσιο των οποίων εντάσσεται και η πρεμούρα για …

διαβάστε περισσότερα στο economico.gr

Προτεινόμενα για εσάς