Αυτόν τον περιφερειάρχη, ποιος θα τον πάρει; Τρεις για έναν!

Ο ίδιος θα ήθελε να τύχει διακομματικής υποστήριξης. Η υποψηφιότητά του, όμως στην Περιφέρεια Κρήτης εξελίσσεται σε γρίφο για δύσκολους λύτες με δεδομένη την πόλωση του πολιτικού σκηνικού.

Ο προερχόμενος από το ΚΙΝΑΛ, νύν περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης,κατά κοινή ομολογία είναι επιτυχημένος στο πόστο του. Το ΚΙΝΑΛ έχει ήδη αποφασίσει και επισήμως την στήριξή του. Με την υποψηφιότητά του «φλερτάρει» και ο Σύριζα που θέλει να κάνει ανοίγματα και σε υποψηφίους εκτός Σύριζα και ειδικά σε πρόσωπα που προέρχονται από την κεντροαριστερά.

Αλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας όταν ρωτήθηκε στην ΔΕΘ για τον Σταύρο Αρναουτάκη αναφέρθηκε στο έργο που έχει προσφέρει ενώ τον χαρακτήρισε «εξαιρετικά ικανό». Μάλιστα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να τον στηρίξει στις επερχόμενες εκλογές.

«Ο Περιφερειάρχης Κρήτης είναι εξαιρετικά ικανός και έχει κάνει έργο», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

«Σφήνα» και η Νέα Δημοκρατία

Το πρόβλημα με τον Σύριζα- όσον αφορά την υποψηφιότητα Αρναουτάκη- είναι ότι δεν θέλουν να υποστηριχθεί και από την Νέα Δημοκρατία, που όμως δεν έχει αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Κοινός υποψήφιος Σύριζα- Νέας Δημοκρατίας αποκλείεται…

Γι αυτό και οι επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα περιμένουν από τον νύν περιφερειάρχη να πάρει εγκαίρως σαφή «αντιδεξιά θέση» και αποστάσεις από την Πειραιώς. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Κουμουδούρου εξετάζουν και άλλα σενάρια, όπως να διεκδικήσει την περιφέρεια ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Στη Νέα Δημοκρατία τώρα, το θέμα της Περιφέρειας Κρήτης, το χειρίζεται προσωπικά ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης λόγω εντοπιότητας. Αν και αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, αναμένουν και αυτοί από τον Σταύρο Αρναουτάκη να ξεκαθαρίσει την θέση του. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχει δοθεί προθεσμία στον Σταύρο Αρναουτάκη μία εβδομάδα να πάρει σαφή θέση. Οι θερμές δηλώσεις για τον νύν περιφερειάρχη από πλευράς Αλέξη Τσίπρα θεωρούνται από την Πειραιώς «κόκκινο πανί» για την στήριξη Αρναουτάκη, πόσο μάλλον που ο κύριος Αρναουτάκης δεν έχει αντιδράσει και γι αυτό και εξετάζουν ταυτόχρονα και άλλα ενδεχόμενα.

«Να πάρει θέση»

«Θα πρέπει και οι υποψήφιοι να πάρουν θέση ποιά κυβέρνηση επιλέγουν για την επόμενη ημέρα» σημείωνε χαρακτηριστικά στο iefimerida στέλεχος της ΝΔ, στο επιτελείο της Πειραιώς.

Ορισμένοι μάλιστα κάνουν, σε περίπτωση που υπάρξει κώλυμα στην υποψηφιότητα Αρναουτάκη, ακόμα και να προκριθεί η υποψηφιότητα του «πράσινου» και βενιζελικού πρώην Δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη- αν και συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη έδιναν λίγες πιθανότητες σε ένα τέτοιο σενάριο- η ακόμα να υπάρξει στήριξη στον πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη.

πηγή: Iefimerida.gr