Μοίρασε...βάσεις στους Αμερικάνους ο Καμμένος

Η Κάρπαθος είναι το νησί που πρότεινε στην υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Κριστίν Γουόρμουθ, ο Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αμερική, για δημιουργία Νατοϊκής αεροπορικής βάσης.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, από την Ουάσιγκτον, μετά τη συνάντησή του με την υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Κριστίν Γουόρμουθ: «Μιλήσαμε για τα θέματα που αφορούν τη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ, και ιδιαίτερα τα θέματα της τρομοκρατίας και τον ρόλο που θα παίξει η Ελλάδα, τον σημαντικό ρόλο που παίζει η Σούδα και η ναυτική βάση, όπως επίσης και τη δυνατότητα να δημιουργηθεί μια ΝΑΤΟϊκή αεροπορική βάση, μάλλον οι δραστηριότητες που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στην Κρήτη, να μεταφερθούν κατόπιν της πρότασης της ελληνικής Κυβέρνησης και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μετά από εισήγηση της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Κάρπαθο»

Το βίντεο

Στο βίντεο, πάντως, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ μετά τη συνάντηση των δύο υπουργών ο Πάνος Καμμένος ακούγεται να λεει Πρόταση να δημιουργηθούν μόνιμες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα στο Βόλο, τη Λάρισα και την Αλεξανδρούπολη κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος στον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στο αμερικανικό Πεντάγωνο.

Ο Πάνος Καμμένος ακούγεται να λέει: «Η Ελλάδα θεωρεί τις ΗΠΑ στρατηγικό εταίρο και σύμμαχο, τον μοναδικό θα τολμούσα να πω. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα οι ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα σε μία πιο μόνιμη βάση όχι μόνο στον Κόλπο της Σούδας, αλλά επίσης στον Βόλο, στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη».

Επίσης ,σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον αμερικανό ομόλογό του Τζέιμς Μάτις ,οι ΗΠΑ μας έχουν αναθέσει ειδικούς ρόλους στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος, «η Ελλάδα αυτά τα τρία χρόνια μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έχει χτίσει μια πάρα πολύ στενή συνεργασία στον αμυντικό τομέα, έχοντας προχωρήσει προγράμματα όπως αυτά της αναβάθμισης των F16 και των P-3 Orion. Παράλληλα έχουμε δεχτεί από τις ΗΠΑ δωρεάν στρατιωτική βοήθεια σε πολύ σημαντικό υλικό, όπως αυτή των Chinook, των Kiowa και άλλων μέσων που δεν είναι ανακοινώσιμα». 

Τι «μας έχουν αναθέσει» οι ΗΠΑ

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης που πλέον έχουν..

διαβάστε περισσότερα στο www.economico.gr