Βούτσης: Στο φώς ο Φάκελος της Κύπρου τις επόμενες μέρες-«Θα τυπωθούν σε χιλιάδες αντίτυπα»

«Eκτός τόπου και χρόνου» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Βουλής τις αναφορές της Φώφης Γεννηματά για το ενδεχόμενο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ, την επαύριο των εκλογών, ενώ θεωρεί πως η  ΝΔ δεν θα βρει σε αυτή τη Βουλή 151 βουλευτές να ψηφίσουν πρόταση δυσπιστίας. Νίκος Βούτσης, Από την άλλη, ο κ. Βούτσης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δηλώνει βέβαιος ότι θα ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από την παρούσα Βουλή, με πλειοψηφία μάλιστα, η οποία ενδεχομένως θα διευρύνεται το επόμενο διάστημα.

«Ευρύς προοδευτικός πόλος»

Ωστόσο. αναφερόμενος στις προσεχείς εκλογές,εστιάζει στις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ για την δημιουργία ενός ευρύτερου προοδευτικού πόλου ο οποίος θα μπορέσει να εξασφαλίσει τελικά την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος.

Αναφερόμενος  στη συνομιλία της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη και του Ζόραν Ζάεφ το 2017, δηλώνοντας πως οι συναντήσεις αυτές ή ο,τιδήποτε άλλο υπήρξε, πριν από τη Συμφωνία, καταδεικνύουν ότι υπήρξε τακτικισμός από την αξιωματική αντιπολίτευση, που «έκανε και κάνει κακό στη χώρα και ενδεχομένως κάνει κακό και στην ίδια τη ΝΔ»

Ο πρόεδρος της Βουλής αποκαλύπτει  ότι τις επόμενες ημέρες -τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου- παραδίδονται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον πρωθυπουργό καθώς και στην πολιτειακή ηγεσία στην Κύπρο, οι τέσσερις πολυσέλιδοι τόμοι με τα ντοκουμέντα του Φακέλου της Κύπρου, οι οποίοι και θα εκδοθούν σε χιλιάδες αντίτυπα.

Για τον Ζακ Κωστόπουλο

Για το άγριο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας, ο Νίκος Βούτσης υπογραμμίζει την ανάγκη άμεσης, διεξοδικής και σε βάθος έρευνας και «για να βρεθούν οι πραγματικοί, οι ουσία δολοφόνοι ενός αθώου καθόλα, ανθρώπου» αλλά και «για να αποτραπεί μέσα στην κοινωνία το κύμα εκφασισμού και βίας». «Θα έπρεπε όλοι να έχουμε μιλήσει πολύ πιο έγκαιρα για αυτά τα φαινόμενα», τονίζει.