Γιατί παρακολουθούν τον Λαφαζάνη; Ανοιχτό βιβλίο είναι ο άνθρωπος...

Λαφαζάνης: Παρακολουθούν το τηλέφωνό μου – Σε κυβερνητικές συσκέψεις συζητούν τις συνδιαλέξεις μου – “Ο Τσίπρας είχε γνώση για τις παρακολουθήσεις”

 

Την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ότι «κατηύθυνε» τις παρακολουθήσεις της πολιτικής του δράσης και την δικαστική έρευνα σε βάρος του, για να «στηθούν κατηγορίες σε βάρος του».

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ, στην συνέντευξη του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, υποστηρίζει πως ακόμη και σήμερα παρακολουθούνται τα τηλέφωνά του και μάλιστα σε κυβερνητικές συσκέψεις συζητείται το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεών του.

«Παρακολουθούν τα τηλέφωνά μου»

Στην ερώτηση αν έχει αντιληφθεί ότι παρακολουθείτο και εκτός της πολιτικής του δράσης, ο κ. Λαφαζάνης απάντησε: «Δεν το έχω αντιληφθεί, αλλά είναι βέβαιον ότι συμβαίνει και ότι παρακολουθούν και το τηλέφωνο μου. Είναι σίγουρο ότι Ασφάλεια και ΕΥΠ παρακολουθούν τα τηλέφωνα μου. Αυτό το έχω διασταυρώσει από άλλες πηγές, που μου αποκάλυψαν ότι σε κομματικές και κυβερνητικές συσκέψεις συζητούνται τα όσα εγώ συζητάω στις τηλεφωνικές μου επικοινωνίες».

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και παλαιός σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι είχε γνώση των παρακολουθήσεων του. «Είχε απόλυτη γνώση. Είναι δυνατόν να παρακολουθούν εμένα και να μην έχει γνώση ο ίδιος ο Τσίπρας; Για την ομάδα Τσίπρα είμαι ο εφιάλτης τους. Δεν αντέχουν ούτε καν να ακούνε τη φωνή μου», δηλώνει.

«Ξένο fund με έδρα τη Λιβερία πίσω από την δίωξη»

Ο κ. Λαφαζάνης μάλιστα, υποστηρίζει πως η κυβέρνηση «κατηύθυνε» την όλη διαδικασία σε βάρος του, ενώ αποκαλύπτει πως πίσω από την δεύτερη κλήση του σε απολογία βρίσκεται ξένο fund με έδρα τη Λιβερία που κατέθεσε εναντίον του μήνυση. «Η κυβέρνηση κατηύθυνε την προσπάθεια να στηθούν κατηγορίες σε βάρος μου και να με πάνε σε δίκη. Θα δείτε ότι το επόμενο διάστημα θα επιμείνουν. Η δεύτερη πρόσκληση σε απολογία είναι ανεξάρτητη από την πρώτη. Αυτή ξεκινάει από την Εισαγγελία μετά από μήνυση Fund με έδρα τη Λιβερία. Η πρώτη δίωξη εκπορεύεται από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους. Μπορεί να ακολουθήσουν και άλλες διώξεις. Έχουμε μια σχετική πληροφόρηση» δηλώνει ο κ. Λαφαζάνης.

Πλειστηριασμοί

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ, στην συνέντευξη του στον «Ε.Τ.» υποστηρίζει ότι μπήκε στο στόχαστρο της Υπηρεσίας Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος επειδή ενοχλήθηκε η κυβέρνηση από την δράση του κατά των πλειστηριασμών. «Γιατί τους τινάζουμε στον αέρα τους πλειστηριασμούς. Οι πλειστηριασμοί είναι το μέγα θέμα για την κυβέρνηση, τις τράπεζες και τους πιστωτές. Αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι για αυτούς το κεφάλαιο των πλειστηριασμών, για να αντιμετωπίσουν τα “κόκκινα δάνεια” των τραπεζών, με λεηλασία των σπιτιών και των λαϊκών περιουσιών. Οι κινητοποιήσεις μας είχαν αποτέλεσμα, πολλές φορές ματαιώνονται ή αναβάλλονται πλειστηριασμοί».

Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρεται επίσης και στους αστυνομικούς που τον παρακολουθούσαν και βιντεοσκοπούσαν την δράση του. «Βεβαίως και το είχα αντιληφθεί. Όπου πηγαίναμε και κάναμε κινητοποιήσεις, βλέπαμε γύρω μας διασκορπισμένους, μεμονωμένα και κατά ομάδες, «ασφαλίτες» με πολιτικά. Υπήρχαν «ασφαλίτες» σε διατεταγμένη υπηρεσία, οι οποίοι μας έβγαζαν φωτογραφίες με κινητά. Επίσης «ασφαλίτες» που έμπαιναν στις γραμμές μας και ηχογραφούσαν συνομιλίες που είχαμε μεταξύ μας και ταυτόχρονα συνομιλίες ανάμεσα σε εμάς και τους αστυνομικούς. Επίσης υπήρχαν υπήρχαν «εικονολήπτες» που παρεισέφρυαν στους εικονολήπτες των τηλεοπτικών σταθμών, που κατέγραφαν τις κινητοποιήσεις μας. Εμείς γνωρίζουμε τους εικονολήπτες, αλλά και οι εικονολήπτες γνωρίζονται μεταξύ τους. Συνεπώς, όταν έβλεπαν κάποιον που ερχόταν για πρώτη φορά, τον ρωτούσαν ποιος είναι. Εκείνος ήταν έτοιμος να δώσει μια απάντηση, που όμως δεν ήταν πειστική».

Στην ερώτηση πως αντέδρασε ο ίδιος, ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε: «Του ζητούσαμε να φύγει και εκείνος απαντούσε ότι είμαι εικονολήπτης απο πρακτορείο. Μετά από λίγο όμως, επειδή αντιλαμβανόταν ότι τον έχουμε καταλάβει, έφευγε. Στα συμβολαιογραφεία τοποθετούσαν μικρές κάμερες σε δέντρα και σε μπαλκόνια πολυκατοικιών και βιντεοσκοπούσαν τις δραστηριότητες μας. Όταν επισήμανα στους επικεφαλής της αστυνομίας, που ήταν επί τόπου, ότι μας καταγράφουν, επικαλούντο ότι είναι νόμιμο και γίνεται με άδεια του εισαγγελέα που έχουν ζητήσει για να καταγράψουν τυχόν παραβατικές πράξεις. Αυτές οι νομοθετικές ρυθμίσεις έχουν ψηφιστεί από κοινού από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ. και Νέα Δημοκρατία για να κάνουν επιτηρήσεις των κινητοποιήσεων. Η Ελλάδα ουσιαστικά μπήκε στα αντικομμουνιστικά, μετεμφυλιακά χρόνια. Τότε, εγώ θυμόμουν και σαν νέος στη χούντα, κατέγραφαν τις συγκεντρώσεις μας.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τέλος, εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία του κόμματος του προς τις εκλογές. «Τα ποσοστά της ΛΑΕ δεν μειώνονται. Αυξάνονται και το ξέρουν οι πάντες στο πολιτικό κατεστημένο ότι η ΛΑΕ θα είναι μέσα στη Βουλή και με ένα πολύ καλό ποσοστό, ανεξάρτητα από τις «πουλημένες» δημοσκοπήσεις. Αυτές δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ για ποιον λόγο κάνει αυτές τις ραδιουργίες αν η ΛΑΕ είναι ένα τίποτα; Ξέρουν ότι έχουμε βάρος στην ελληνική κοινωνία. Στις εκλογές εμείς θέλουμε να κατεβούμε μαζι με όλες τις αριστερές, τις πατριωτικές, τις προοδευτικές και αντιμνημονιακές δυνάμεις. Εμείς θέλουμε να μπούμε στη Βουλή γιατί η Βουλή δεν έχει αντιπολίτευση».

Του Ιάσωνα Πιπίνη, iefimerida.gr