Μήνυση κατά Κοτζιά για ...πράξεις εσχάτης προδοσίας!

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η μήνυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, για…εσχάτη προδοσία.

Η μήνυση, για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας κατ άρθρον 135 ΠΚ, είχε κατατεθεί στις 31/5/2018 στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σερρών, από τον πρόεδρο της ΠΟΠΣΜ Γεώργιο Τάτσιο. Διεκπεραιώθηκε ταχύτατα και την 1/6/2018 διαβιβάστηκε (αρ. πρωτ. ΑΕ2018/1619) στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, οπότε και χρεώθηκε επίσημα στις 7/6/2018.

Για 2,5 μήνες στο συρτάρι Κοντονή η μήνυση!

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΠΣΜ από τις 5/7/2018, πριν δηλαδή την πρόσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, η εισαγγελέας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου είχε διαβιβάσει τη μήνυση, μέσω του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, στη Βουλή, η οποία όμως έμεινε στο συρτάρι του κ. Κοντονή για περισσότερο από 2,5 μήνες και στο μεταξύ είχαν προσφύγει (28/6/2018) οι Παμμακεδονικές Ενώσεις και στο Συμβούλιο Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Παρότι ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής, γνώριζε το γεγονός αυτό, κράτησε στο γραφείο του την παραγγελία της κυρίας Εισαγγελέως για διαβίβαση στην Βουλή, για χρονική περίοδο μεγαλύτερη των 2,5 μηνών (…) Από τις 5/7/2018 η μήνυσή μας βρισκόταν στα συρτάρια του Υπουργού Δικαιοσύνης κατ’ επιλογήν του και κατά παράνομο τρόπο, διότι ο νόμος επιτάσσει αμελλητί την διαβίβαση στην Βουλή. Η Βουλή έκλεισε με θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος, από τον φρούραρχο στις 13/7/2018 (ημερομηνία μάλιστα, κατά την οποία συζητείτο η αίτηση αναστολής των Παμμακεδονικών Ενώσεων στην Ολομέλεια του ΣτΕ).

Αιχμές κατά πρώην και νυν υπουργού δικαιοσύνης

Κατά τον τρόπο αυτόν φαλκιδεύτηκε το δημοκρατικό πολίτευμα και στερήθηκε από τους Έλληνες βουλευτές το δικαίωμα να κρίνουν κατά συνείδηση σε άμεσο χρόνο, και πριν προκύψουν τετελεσμένα για την Ελλάδα από τις παράνομες πράξεις του Υπουργού, εάν κρίνουν ότι οφείλει άμεσα να αρθεί η ασυλία του και να καταστεί κατηγορούμενος. Ώσπου στις 28/9/2018 εν μέσω του ορυμαγδού της πληροφόρησης για το δημοψήφισμα στα Σκόπια , ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου απέστειλε την μήνυσή μας στην Βουλή, μαζί με άλλες 4 ήσσονος σημασίας, με προφανή σκοπό να αραιώσει τη σημασία της είδησης, ώστε να περάσει απαρατήρητη και τελικά να θαφτεί.» αναφέρει ανακοίνωση της ΠΟΠΣΜ, αφήνοντας αιχμές κατά του πρώην και νύν υπουργού δικαιοσύνης.

Μετά την εξέλιξη αυτή, και με 30 τουλάχιστον βουλευτές, μπορεί να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση ποινικών αδικημάτων του υπουργού Εξωτερικών. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση : «Μιλάμε για τετελεσμένο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας με σφετερισμό της εξουσίας που απονέμει το Σύνταγμα στο κρατικό αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών. Μιλάμε για κατάλυση δημοκρατικών θεσμών, της έκφρασης του ελληνικού λαού μέσω δημοψηφίσματος και της λαϊκής κυριαρχίας, ως και…

διαβάστε περισσότερα στο economico.gr