Μια ανάσα πριν την διάλυση η Ένωση Κεντρώων-Ανεξαρτητοποιήθηκε και άλλος βουλευτής

Στα πρόθυρα της διάλυσης βρίσκεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρου, μετά και από την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Αριστείδη Φωκά.

Ο κ. Φωκάς, που αύριο αναμένεται να καταθέσει την επιστολή ανερξαρτητοποίησής του στον πρόεδρο της βουλής.μιλώντας στην Βεργίνα Τηλεόραση,  δήλωσε ότι δεν μπορεί πλέον να παραμείνει στην Κ.Ο. της Ένωσης Κεντρώων, λόγω ασυνεννοησίας με την ηγεσία του κόμματός.

Παράλληλα, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να μάχεται για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και για τους Θεσσαλονικείς από τα βουλευτικά έδρανα.\

Πλέον με την αποχώρηση του κ. Φωκά η Ένωση Κέντρου μένει με 5 βουλευτές που είναι και το όριο για να βρίσκεται στη Βουλή. \

Ωστόσο, με την απειλή αποχώρησης του Γιάννη Σαρίδη να θεωρείται απλώς θέμα χρόνου να πραγματοποιηθεί, το σενάριο της διάλυσης του κόμματος  είναι κοντά στο να γίνει πραγματικότητα.

Θα είναι μάλιστα η πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση που ένα κόμμα διαλύεται από τις αποχωρήσεις βουλευτών του.

Λεβέντης: Δεν κινδυνεύει η Ένωση Κεντρώων

Πριν την ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης του κ. Φωκά, ο Βασίλης Λεβέντης σε ανακοίνωσή του που αφορουσε την συνεδρίαση της ΚΟ εμφανιζόταν καθησυχαστικός.
«Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων παρουσιάστηκαν διαφορές απόψεων. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έδωσε σε όλες τις πλευρές περιθώριο προσέγγισης και λογικής. Άσχετα από την στάση που θα τηρήσει έκαστος, η Ένωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει, ο λαός να είναι ήσυχος, σύντομα την λύση θα την δώσουν οι εκλογές και θα πρόκειται για μια μεγάλη νέα νίκη της Ένωσης Κεντρώων».

Αριστείδης Φωκάς

«Αποστασία»

Μιλώντας, πάντως,  πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Βασίλης Λεβέντης έκανε λόγο για «αποστασία»:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ προσπαθούν να εξοντώσουν την Ένωση Κεντρώων και παρουσιάζουν δημοσκοπήσεις, όπου ενώ με αναγωγή δίνουν στο κόμμα 3,5%-4%, αφήνουν μόνο την εκτίμηση ψήφου που μας δίνει κάτω από το όριο του 3% και μάλιστα με υψηλό ποστό της αδιευκρίνιστης ψήφου», είπε ο κ. Λεβέντης στον ΑΝΤ1.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, «μέσα στο σχέδιο αυτό θεωρούν ότι καλό για το γκρέμισμα ενός κόμματος που έχει συνέπεια και εντιμότητα, όπως η Ένωση Κεντρώων, είναι να φυλλορροούν οι βουλευτές, γι΄ αυτό «παίρνουν» και βουλευτές και στήνουν σκηνικό του ‘65 με την αποστασία. Οι τρεις βουλευτές μου που έχουν φύγει βρέθηκαν ένας στο ΠΑΣΟΚ, ένας στον ΣΥΡΙΖΑ Κι ένας στην ΝΔ κι όλοι έλεγαν ότι ήταν ανοργάνωτο το κόμμα. Όμως φαίνεται ότι είχαν έρθει στο κόμμα τυχοδιωκτικά και καιροσκοπικά, για να πάνε αλλού», σημείωσε.