"Η Ελλάδα δεν θα γίνει Βενεζουέλα" προειδοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

"Αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης όσα συμβαίνουν στη Μόρια" επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΝΔ

Έντονη κριτική προς την κυβέρνηση άσκησε μέσω δήλωσής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με τις συνθήκες που επικρατούν στη Μόρια της Λέσβου, αλλά και τις συλλήψεις των δημοσιογράφων του «Φιλελεύθερου».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι η κατάσταση στη Μόρια είναι «αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης», μιλώντας και με οικονομικά στοιχεία.

«Πουλάνε ευαισθησία στα λόγια αλλά με τις πράξεις τους προσβάλλουν τα αισθήματα αλληλεγγύης των Ελλήνων και κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας.» δήλωσε εμφατικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις συλλήψεις των δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου, και όπως είπε χαρακτηριστικά «Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν θα γίνει Βενεζουέλα».

Τέλος, δεσμεύτηκε για τρία πράγματα: πρώτον, την κατάργηση της διαδικασίας του Αυτοφώρου στα αδικήματα περί Τύπου, δεύτερον για τη διαφάνεια αναφορικά με τη διασπάθιση των χρημάτων και τρίτον, για μία αξιόπιστη μεταναστευτική πολιτική.

Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Για τη Μόρια

«Όσα συμβαίνουν στη Μόρια είναι ντροπή για την πατρίδα μας. Και για τη ντροπή αυτή φέρει αποκλειστική ευθύνη η Κυβέρνηση και οι συνεργάτες της. Πήραν 1,6 δισ. ευρώ. Και έφτιαξαν τον αθλιότερο καταυλισμό προσφύγων στον κόσμο, όπως λένε πλέον τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Πουλάνε ευαισθησία στα λόγια αλλά με τις πράξεις τους προσβάλλουν τα αισθήματα αλληλεγγύης των Ελλήνων και κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Για τις συλλήψεις των δημοσιογράφων

Η Κυβέρνηση, αντί να απολογείται εκφοβίζει όποιον της ασκεί έλεγχο και κριτική. Το Σάββατο τρεις δημοσιογράφοι συνελήφθησαν με τη διαδικασία του Αυτόφωρου μετά από μήνυση του κ. Καμμένου. Όχι γιατί τον συκοφάντησαν. Αλλά γιατί έθεσαν ερωτήματα για τη σκοτεινή διαχείριση τεράστιων ποσών.

Ας το καταλάβουν επιτέλους: Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν θα γίνει Βενεζουέλα. Θέλω σήμερα να δεσμευτώ για τρία πράγματα:

  • Πρώτον, η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει τη διαδικασία του Αυτοφώρου στα αδικήματα περί Τύπου, δίνοντας προτεραιότητα στη γρήγορη εκδίκασή τους.
  • Δεύτερον, η αλήθεια για τη διασπάθιση των χρημάτων και τις αδιαφανείς διαδικασίες, θα έρθει στο φως.
  • Και τρίτον, η χώρα θα αποκτήσει μια αξιόπιστη μεταναστευτική πολιτική: Τα σύνορά μας θα φυλάσσονται αποτελεσματικά, οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου θα προχωρούν γρήγορα και όσοι δεν δικαιούνται προστασίας, θα επιστρέφουν αμέσως στις χώρες προέλευσής τους. Και όσοι βρίσκονται σε αυτή τη χώρα θα ζουν σε συνθήκες ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας».

Προτεινόμενα για εσάς