Μητσοτάκης: «Δεν θα έρθω ως πολιτικός μεσσίας, αλλά ως πρωθυπουργός που έκανε πράξη αυτά που έλεγε»

Δίνοντας το στίγμα της επόμενης ημέρας των εθνικών εκλογών του 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής  δηλώνει: «Δεν παρουσίασα ποτέ τον εαυτό μου σαν πολιτικό μεσσία. Απεχθάνομαι αυτό τον ρόλο. Προτιμώ την ικανοποίηση να είμαι ένας πολιτικός που έκανε πράξη αυτά που έλεγε».Παράλληλα ο αρχηγός της ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ακολουθήσει συγκρουσιακή λογική την επόμενη ημέρα,αλλά τακτική ανάκτησης της εμπιστοσύνης των αγορών 

Ο πρόεδρος της ΝΔ αποκαλύπτει ότι επεξεργάζεται ήδη προσχέδια των πρώτων νόμων που θα καταθέσει στη Βουλή,  με στόχο να αλλάξει το κλίμα στην Οικονομία, και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάταξη της ΔΕΗ, η οποία έχει φτάσει στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανακηρύξει ως εθνικό στόχο τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5%, αλλά δεν σκοπεύει όπως εξηγεί να ακολουθήσει τη συγκρουσιακή λογική του Αλέξη Τσίπρα κατά την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τακτική ανάκτησης της εμπιστοσύνης των αγορών.

«Θα δείξουν εμπιστοσύνη»

«Οι αγορές θα δείξουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση αν κινηθεί γρήγορα και βάλει τη χώρα σε μακρά πορεία υγιούς ανάπτυξης που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους και θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα του συστήματος ασφάλισης», εξηγεί.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο κυβερνητικό μοντέλο που θα εφαρμόσει όταν εκλεγεί πρωθυπουργός λέει ότι θα «είναι εμφανώς μικρότερο από το σημερινό, δεν θα έχει αναπληρωτές υπουργούς και ορισμένα υπουργεία θα συγχωνευθούν», ενώ τονίζει ότι «οι σωστοί άνθρωποι θα μπουν στη σωστή θέση».

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι «η ΝΔ είναι απέναντι σε αυτή τη συμφωνία αν κληθεί να την κυρώσει, διότι εγώ δε θα την είχα δεχθεί ποτέ».