Προβάδισμα 9,5 μονάδων για τη ΝΔ καταγράφει νέα δημοσκόπηση

Η νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ

Προβάδισμα με 9,5 μονάδες για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Pulse για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η ΝΔ διευρύνει το προβάδισμά της στο 10,5% καθώς συγκεντρώνει 33,5% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση (που διενεργήθηκε το διάστημα 16-18 Σεπτεμβρίου) καταγράφει σταθερή υπεροχή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό.
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει το 34% των προτιμήσεων έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα. Η διαφορά μεταξύ τους παραμένει σταθερή στις 10 μονάδες σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Ιουνίου που ήταν 33% για τον κ.Μητσοτάκη και 23% για τον Πρωθυπουργό.

Η παράσταση νίκης διαμορφώνεται ως εξής: Το 57% πιστεύει τις εκλογές θα κερδίσει η ΝΔ, έναντι 24% που πιστεύει το αντίστοιχο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά φθάνει τις 33 μονάδες.

Επιπλέον, 7 στους 10 αποτιμούν αρνητικά τους κυβερνητικούς χειρισμούς για το Μάτι, ενώ το 60% λέει «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναφορικά με τα οικονομικά, οιΕλληνες παραμένουν εξαιρετικά απαισιόδοξοι και δεν προσδοκούν στη συντριπτική τους πλειονότητα βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης λόγω της εξόδου από τα μνημόνια. Ειδικότερα, το 61% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν θα υπάρξει βελτίωση και μόλις το 27% προσδοκά καλύτερες μέρες. Περισσότερο αισιόδοξοι εμφανίζονται οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνουν σε ποσοστό 37% ότι θα βελτιωθούν τα οικονομικά τους. Το αντίστοιχο ποσοστό μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ ανέρχεται στο 20%.

Δείτε ολόκληρη τη Δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ: