Προβάδισμα 8,8 μονάδων για τη ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσκόπηση της MRB για το STAR

Με 48,8% προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ  –  Εκτός Βουλής Ένωση Κεντρώων, ΑΝΕΛ, Το Ποτάμι

 

Με διαφορά 8,8 ποσοστιαίων μονάδων προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, στη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για το Star.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός,

ενώ συντριπτική είναι η υπεροχή της ΝΔ στηνπαράσταση νίκης καθώς η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει τις 50 μονάδες, με το ποσοστό να διαμορφώνεται στο 48,8%.

Εξαγγελίες στη ΔΕΘ:

Μεγάλη είναι η διαφορά μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα σχετικά με τις εξαγγελίες που έκαναν στη ΔΕΘ. Το 38,7% θεωρεί ότι οι προτάσεις του ήταν πειστικές ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον Τσίπρα είναι στο 22,9%.

Διενέργεια δημοσκόπησης:

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 17-19 Σεπτεμβρίου 2018 σε πανελλαδικό δείγμα 1.004 ατόμων και σε αυτήν αξιολογήθηκαν και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Τα αποτελέσματα παρουσιάσθηκαν αναλυτικά από τον Γενικό Διευθυντή της MRB Δημήτρη Μαύρο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Αναλυτικότερα:

ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είναι διαμορφώνονται ως εξής:

ΝΔ 30,9%

ΣΥΡΙΖΑ 22,1 %

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 6,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6%
ΚΚΕ 5,9%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,6%
ΑΝΕΛ 1,5% 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 1,3% 
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1% 
ΠΟΤΑΜΙ 1 %

ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 3,1 %
ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ – ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ 14,4%
ΛΕΥΚΟ – ΑΚΥΡΟ – ΑΠΟΧΗ 3,6%

Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη δημοσκόπηση: