Με δύο Παπανδρέου το ΚΙΝ.ΑΛ. στις κάλπες - "Κλειδώνει" ο Νίκος Παπανδρέου για το Ευρωψηφοδέλτιο

Ο τέταρτος «Παπανδρέου» που μπαίνει στον πολιτικό στίβο.

Με δύο Παπανδρέου ετοιμάζεται να κατέβει το Κίνημα Αλλαγής στις κάλπες. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος σε εκλογική περιφέρεια όπου μπορεί να εκλεγεί χωρίς σταυρό, ως πρώην πρωθυπουργός. Παράλληλα, ο αδελφός του Νίκος Παπανδρέου θα διεκδικήσει με το Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, όπως όλα δείχνουν, μία θέση στην Ευρωβουλή.

Τη Δευτέρα υπήρξε συνάντηση του Νίκου Παπανδρέου με την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, με τις πηγές της Χαριλάου Τρικούπη να κάνουν λόγο ότι οι συζητήσεις είναι σε καλό σημείο. Έτσι, όταν επισημοποιηθεί η υποψήφιότητά του, θα πρόκειται για τον τέταρτο «Παπανδρέου» που μπαίνει στον πολιτικό στίβο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του για την Ευρωβουλή, θέμα στο οποίο συνάντησε τη θετική αντίδραση της Φώφης Γεννηματά. Ωστόσο, σύμφωνα πάλι με πληροφορίες, αρκετά στελέχη θέτουν το ερώτημα αν αντέχουν τα ψηφοδέλτια του νέου φορέα δύο Παπανδρέου.

Αναφορικά στην υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου, εάν είναι υποψήφιος στην Αχαΐα, θέτει εκτός Βουλής τον Θόδωρο Παπαθεοδώρου.

Ποιός είναι ο Νίκος Παπανδρέου

Ο 62χρονος σήμερα Νίκος Παπανδρέου είναι επιχειρηματίας και συγγραφέας και μέλος της πολιτικής οικογένειας Παπανδρέου.Γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια και είναι γιος του Ανδρέα Παπανδρέου και της Μαργαρίτας Παπανδρέου. Παππούς του είναι ο Γεώργιος Παπανδρέου ενώ αδερφός του ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου.

Σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο Γέιλ (1979) και λογοτεχνία στο πανεπιστήμιο του Βερμόντ (1994), ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στη δημόσια διοίκηση στο Γουντρόου Γουϊλσον Σκούλ (Woodrow Wilson School) (1981) και πραγματοποίησε διδακτορικό στα οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον (Princeton) (1986).

Εργάστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα, έχει διδάξει οικονομικά και λογοτεχνία, έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της διαχειρίστριας εταιρίας ξενοδοχείων Λάμψα ΑΕ, άμισθος σύμβουλος του υπουργείου εξωτερικών (1999 – 2001), άμισθος οικονομικός σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας (1987 – 1988), επιστημονικός σύμβουλος του υπουργείου Αιγαίου (2001 – 2004), μέλος του διοικητικού συμβουλίου της OMEGA BANK και αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών – Ανδρέας Παπανδρέου.

Το 1995 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Δέκα μύθοι και μια ιστορία», το οποίο μεταφράστηκε στα αγγλικά, τα γερμανικά και τα αραβικά. Από τότε έχει συγγράψει άλλα τέσσερα βιβλία. Από το 2000 αρθρογραφεί στο περιοδικό «Οικονομική Επιθεώρηση».