«Ψαρεύουν» ψηφοφόρους του Κέντρου, Τσίπρας και Μητσοτάκης-«Κλειδί» τα ποσοστά του ΚΙΝ.ΑΛ μετεκλογικά

Σε ένα ιδιότυπο πολωτικό περιβάλλον δικομματισμού, φαίνεται ότι θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές, με τους ψηφοφόρους του παραδοσιακού Κέντρου, που αποτέλεσαν τη ραχοκοκαλιά του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ, να αποτελούν πρωτεύοντες εκλογικούς στόχους των δύο κομμάτων.

Οι τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ επιβεβαιώνουν την πρόθεσή τους να “ψαρέψουν” εκλογικά στο χώρο των ψηφοφόρων του Κέντρου.

Παράλληλα, στο μετεκλογικό τοπίο, το Κέντρο όπως θα αποτυπώνεται κυρίως με την κοινοβουλευτική δύναμη του ΚΙΝ.ΑΛ θα γίνει, όπως όλα δείχνουν, το ¨κλειδί” για να σχηματιστεί κυβέρνηση  ή ακόμη και να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις αρχές του 2020.

Τι είπαν Τσίπρας και Μητσοτάκης

Όπως προέκυψε στις δημόσιες τοποθετήσεις των κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη στις συνεντέυξεις τους στο περιθώριο της ΔΕΘ, ό μεν ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει να καταλάβει το χώρο της λεγόμενης Κεντροαριστεράς, ενώ η ΝΔ επιδιώκει να καλύψει το χώρο που βρίσκεται μεταξύ Κινήματος Αλλαγής και της “γαλάζιας παράταξης” ή όσους “Κεντρώους” δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν.

Είναι φανερό ότι στο Μαξίμου έχουν χαράξει μια στρατηγική διεμβολισμού του Κέντρου, κυρίως του Κινήματος Αλλαγής αλλά και των παλαιών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα μετεωρίζονται.

Ο Αλέξης Τσίπρας την περασμένη εβδομάδα αποκάλυψε ότι θα στήριζε στις Αυτοδιοικητικές εκλογές ανθρώπους όπως ο Στ. Αρναουτάκης στην Περιφέρεια Κρήτης, ο κ. Κατσιφάρας στη Δυτική Ελλάδα ή ακόμη και ο Γ. Μπουτάρης.(Διάβασε σχετικό ρεπορτάζ στο economico.gr)

Παράλληλα τόνισε ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτική δύναμη με διακριτή ταυτότητα αλλά δεν είναι μια πολιτική δύναμη που αρνείται τον διάλογο ούτε έχει κλειστές τις πόρτες. Είμαστε μέσα στην κουλτούρα του διαλόγου, θέλουμε να πείσουμε την κοινωνία και συζητάμε με όλες τις δυνάμεις, μας ενδιαφέρει και η συζήτηση με τις δυνάμεις της λεγόμενης Κεντροαριστεράς, άλλωστε είμαστε σε διαρκή διάλογο μαζί τους στην Ευρώπη». Τόνισε επίσης ότι «η επόμενη μέρα της χώρας μπορεί να έχει στοιχεία διαλόγου, συνεννόησης με ευρύτερες δυνάμεις».

Στρατηγική συνεργασία

Από την άλλη, σε αντίστοιχη ερώτηση που έγινε στον Κυριάκο Μητσοτάκη…

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο www.economico.gr