Ανοιχτός για επανεκλογή Παυλόπουλου εμφανίστηκε ο Μητσοτάκης

Τι απάντησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου κατά την συνέντευξη Τύπου στην 83η ΔΕΘ

«Έχω μία πολύ καλή θεσμική συνεργασία με τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο και είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι θα υπάρχει προεδρική πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή και δεν θα οδηγηθούμε σε πολιτική αναστάτωση επειδή κάποιοι θα προσπαθήσουν να εργαλειοποιήσουν το Σύνταγμα για να προκαλέσουν πρόωρες εκλογές όπως έκαναν το 2015» ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ερώτηση του δημοσιογράφου Γιάννη Χρηστάκου από τα Dikaiologitika News αναφορικά με το εάν ο τωρινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την στήριξή του.

Ειδικότερα, η ερώτηση που τέθηκε από τον δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 83η ΔΕΘ είχε ως εξής: Δεν έχετε ψηφίσει τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Έχετε εξηγήσει και γιατί. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι και ο πρωθυπουργός είπε ότι ο κ. Παυλόπουλος είναι ένας εξαιρετικός πρόεδρος. Με δεδομένο ότι η απλή αναλογική θα φέρει αστάθεια. Εσείς θα στηρίξετε τον Προκόπη Παυλόπουλο;

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εκφράζει με αυτόν τον τρόπο ανοιχτά την στήριξή του προς το πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου για τις Προεδρικές εκλογές του 2020.

Παράλληλα με την πεποίθησή του για την ύπαρξη πλειοψηφίας για τις Προεδρικές εκλογές του 2020, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι πριν την διενέργειά τους “ο εκλογικός νόμος θα έχει αλλάξει”.

«Θα υπάρξει πλειοψηφία για την Προεδρική εκλογή του 2020. Αλλά πριν την εκλογή θα υπάρξει αλλαγή του εκλογικού νόμου», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε την σημασία της ύπαρξης διαχωρισμού της Προεδρικής εκλογής με την διάλυση της Βουλής στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε επίσης υπέρ της εκλογής των ευρωβουλευτών με σταυρό, τονίζοντας ότι «στις περιφερειακές εκλογές η ΝΔ θα στηρίξει συγκεκριμένα πρόσωπα και συνδυασμούς. Δεν υπάρχει η ίδια ανάγκη στις εκλογές πρώτου βαθμού. Θα δούμε τι θα κάνουμε στους μεγάλους δήμους».

 

Διαβάστε ακόμα: Αυτοδυναμία ή κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές – Οι απαντήσεις Μητσοτάκη για συντάξεις, ΕΝΦΙΑ, σκοπιανό