Απειλητικό μήνυμα στους 8 τούρκους αξιωματικούς: «Ξέρουμε πού σας κρύβουν»...

Απειλητικό «μήνυμα» κατά της ζωής των τούρκων στρατιωτικών που ζήτησαν καταφύγιο στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία,κρύβει το δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Σαμπάχ .

Στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι  οι γείτονες γνωρίζουν πού ακριβώς βρίσκονται οι «οκτώ»

Ειδικότερα,  αναφέρεται πως οι «τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν αποκρυπτογραφήσει το μέρος όπου κρατούνται οι φυγάδες» και ότι οι Τούρκοι Αξιωματικοί προστατεύονται σε 24ωρη βάση «από ειδική ομάδα 200 ατόμων, ανάμεσα στους οποίους είναι πράκτορες των ΗΠΑ και της ΕΥΠ, Έλληνες αστυνομικοί και ελεύθεροι σκοπευτές».

Στο ρεπορτάζ, το οποίο αναδημοσίευσαν και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρεται πως τμήματα ασφαλείας των ΗΠΑ και της Ελλάδας έχουν λάβει πολύ αυξημένα μέτρα για τους οκτώ προδότες – όπως αποκαλούνται – «οι οποίοι διέφυγαν στην Ελλάδα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου».

Κατά τη «Σαμπάχ», το μηνιαίο κόστος για την προστασία των «οκτώ» φτάνει το 1 εκατ. δολάρια.

Για τους μουφτήδες

Στο μεταξύ, την ελληνική κυβέρνηση επιχείρησε να… νουθετήσει χθες ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι αναφορικά με τις αλλαγές που επίκεινται στο καθεστώς των μουφτήδων. Ο Ακσόι αποκάλεσε μάλιστα τη μουσουλμανική μειονότητα «τουρκική», υποστηρίζοντας πως οι μουσουλμάνοι της Θράκης ανησυχούν ότι το σχέδιο προεδρικού διατάγματος θα καταργήσει την αυτόνομη δομή του θεσμού της μουφτείας.

Με πληροφορίες από το www.tovima.gr