Ο Τσίπρας έκοψε την κορδέλα για τα εγκαίνια του περιπτέρου των ΗΠΑ στη ΔΕΘ [εικόνες & βίντεο]

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίρας έκοψε την κορδέλα μαζί με με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορείου, Γουίλμπουρ Ρος (που εκπροσώπησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ) και τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ για τα εγκαίνια του περιπτέρου των ΗΠΑ, της φετινής τιμώμενης χώρας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

“Η στρατηγική συνεργασία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ θα αποτελέσει την καλύτερη βάση, το καλύτερο θεμέλιο μιας νέας προοπτικής, τόσο για τη χώρα μας όσο και για την ευρύτερη περιοχή. Προοπτική ασφάλειας, ανάπτυξης, ειρήνης και σταθερότητας.” τόνισε ο πρωθυπουργός, ένα μήνυμα που έστειλε και μέσω Twitter.

«Στο ταξίδι μου στην Ουάσιγκτον είχα συζητήσει με τον Πρόεδρο Τραμπ για την πολύ μεγάλη σημασία η πρώτη ΔΕΘ μετά την έξοδο της Ελλάδας από την 8ετή περιπέτεια των προγραμμάτων προσαρμογής που σηματοδοτεί και την επάνοδο της χώρας και της οικονομίας στην ανάκαμψη, να φιλοξενήσει ως τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ», επεσήμανε ο πρωθυπουργός κατά την τελετή των εγκαινίων του περιπτέρου 13, όπου φιλοξενείται η συμμετοχή των ΗΠΑ, με 60 εταιρείες-κολοσσούς και φορείς κυριαρχεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ενώ πρόσθεσε «αφήνουμε πίσω μας την ύφεση και τη λιτότητα και μπορούμε πλέον να ξεδιπλώσουμε τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας».

Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γούιλμπουρ Ρος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του που εκπροσωπεί την κυβέρνηση Τραμπ στην 83η ΔΕΘ και τόνισε ότι τον προηγούμενο Οκτώβριο Τραμπ και Τσίπρας συζήτησαν την εκπροσώπηση των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα για φέτος στη ΔΕΘ.

Στη συνέχεια είπε πως μια ευρεία γκάμα βιομηχανιών είναι έτοιμες να συνεργαστούν με τις ελληνικές επιχειρήσεις ώστε να ικανοποιήσουν τους οικονομικούς στόχους προς όφελος των δύο λαών.

«Έχουμε τρομερή δυνατότητα να διευρύνουμε περαιτέρω τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών προς όφελος της Ελλάδας», σημείωσε ο κ. Ρος κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά και στον τομέα της Ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι της Ελλάδας και των ΗΠΑ, τους οποίους ερμήνευσε σοπράνο.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό αλλά και το βίντεο που ανήρτησε ο λογαριασμός του πρωθυπουργού στο Youtube.