Λάδι στη φωτιά στην ιδεολογική αντιπαράθεση στο εσωτερικό ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει ο πρώην Αντιπροέδρος της Βουλή Δημήτρη Καμμένος, με την δήλωση του ότι οι ΑΝΕΛ συζητούν  να μπουν σε ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Κανείς δεν επιβεβαιώνει επισήμως αυτό τον ισχυρισμό, ωστόσο, αμέσως μετά την δήλωση σήμανε συναγερμός στο στρατόπεδο των “53”, οι οποίοι  κατ´ ιδίαν, θα ζητήσουν διαβεβαιώσεις από τον νέο γραμματέα Πάνο Σκουρλέτη ότι θα εμποδίσει μια τέτοια εξέλιξη, εφόσον πέσει στο τραπέζι, με το όποιο κόστος για την κυβερνητική συνοχή.

Πάντως  στελέχη των ΑΝΕΛ διαβεβαιώνουν ότι θα κατέβουν αυτόνομα στις εκλογές,  όπως και στις προηγούμενες αναμετρήσεις, ενώ παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους για το μακεδονικό. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επίσης υποστηρίζουν ότι οι δηλώσεις του ανεξάρτητου βουλευτή Δημήτρη Καμμένου δεν απασχολούν κανέναν, καθώς επιδιώκει να βρίσκεται στη δημοσιότητα με κάθε τρόπο.

Η κακή σχέση των ‘’53’’  με τους ΑΝΕΛ που θεωρούνται οι θεματοφύλακες  των παλιών εποχών της αριστερής ιδεολογίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη. Βρίσκονται  σε αντιπαλότητα από την πρώτη στιγμή με  τους κυβερνητικούς τους εταίρους, ενώ ο Νίκος Φίλης έχει εκφραστεί πολλές φορές δημοσίως γι αυτή την συνεργασία. Σε κάθε περίπτωση όσο πλησιάζουν οι εκλογές  η διαμάχη θα έχει νέα επεισόδια..

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Καμμένου που ανάβουν φωτιές ειναι οι εξής :

Οι ΑΝΕΛ ξεπούλησαν τη Μακεδονία για να πάρουν κι άλλες θέσεις στην κυβέρνηση», ανέφερε, μιλώντας  στον ΣΚΑΪ.

«Η δήλωση του Σκουρλέτη ότι δημιούργησαν θέση στην κυβέρνηση για την Παπακώστα, επειδή στηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών είναι ομολογία συναλλαγής για εθνικό ζήτημα», τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής.

«Οι ΑΝΕΛ θα διαλυθούν όταν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα βρίσκουν την ψήφο τους», εκτίμησε. Και υποστήριξε ότι έχει συζητηθεί να κατέβουν οι ΑΝΕΛ σε κοινό ψηφοδέλτιο με τον ΣΥΡΙΖΑ για να διασωθούν. «Θα εξευτελιστούν και οι μεν και οι δε» σχολίασε. «Πρέπει να γίνει δημοψήφισμα για να διασωθεί το θέμα των Σκοπίων», σημείωσε με έμφαση.