Θύελλα πολιτικών αντιδράσεων για τις δηλώσεις Πολάκη ότι οι νεκροί στο Μάτι «θολώνουν» την αποτελεσματικότητα του κράτους

Πολιτική θύελλα προκάλεσε η δήλωση του Παύλου Πολάκη σε σημερινή συνέντευξή του σχετικά με του νεκρούς από τη φωτιά στο Μάτι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε μεταξύ άλλων ότι το κράτος ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά αλλά οι νεκροί “θολώνουν» την αποτελεσματικότητα του κράτους.

«Επειδή βρέθηκα από τις πρώτες στιγμές μέσα στις εξελίξεις και έζησα από κοντά όλη εκείνη τη νύχτα, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι το σύνολο των μηχανισμών του κράτους, από τα ένστολα τμήματα (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ένοπλες Δυνάμεις κ.λπ.), μέχρι την Περιφέρεια, τους δήμους, την Πολιτική Προστασία, τις υγειονομικές δομές κ.λπ., ανταποκρίθηκαν θετικά και λειτούργησαν αποτελεσματικά, όσο και αν ο τελικός αριθμός θυμάτων «θολώνει» την εικόνα», δήλωσε ο κος Πολάκης.

Και οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση δεν άργησαν να έρθουν.

Η Νέα Δημοκρατία ζητά με ανακοίνωσή της την αποπομπή του Παύλου Πολάκη από την κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας «ύβρι» τη συγκεκριμένη αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

«Ο κ. Πολάκης έπρεπε να είχε αποπεμφθεί χθες, γιατί δεν νοείται άνθρωπος να προσβάλει νεκρούς. Όμως είναι εκεί για να στηρίζει και να εκτελεί οδηγίες του Πρωθυπουργού», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση και καταλήγει σημειώνοντας: «Άλλωστε, οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας».
Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο εκπρόσωπος τύπου Παύλος Χρηστίδης μιλώντας το πρωί στο ΘΕΜΑ 104,6 είπε ότι «η συνέντευξη του κυρίου Πολάκη, είναι ντροπιαστική, δεν μπορεί αυτός ο άνθρωπος να στέκεται ως υπουργός, όταν βγαίνει και λέει αυτά. Είναι αντιλήψεις μιας πολύ σκληρής προπαγάνδας, ενός ανθρώπου ο οποίος δεν θα έπρεπε να είναι μέλος οποιασδήποτε κυβέρνησης».