Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ για νεκρούς στο Μάτι: Αν γνώριζε ο πρωθυπουργός να παραιτηθεί

«Προσπαθούν επικοινωνιακά να διαχειριστούν μια τραγωδία. Πρέπει να παραιτηθούν όλοι οι υπουργοί του συντονιστικού», λέει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων Μιχάλης Γιαννάκος, απαντώντας στις κατηγορίες που του προσάπτει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, στην τελευταία συνέντευξή του.

«Τουλάχιστον σε αυτή τη συνέντευξη δεν αμφισβητεί την ώρα. Όταν μετά από μια φωτιά υπάρχουν δεκάδες νεκροί και η κυβέρνηση δεν έχει ιδέα για το τι έχει συμβεί, δεν είναι δυνατόν να βγαίνεις και να λες ότι όλα πήγαν καλά. Δυστυχώς, αυτούς τους ανθρώπους τους έχει επιλέξει ο ελληνικός λαός», είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο ΘΕΜΑ 104.6 ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Ο κύριος Πολάκης θα έπρεπε να είναι πριν από μένα στο Σισμανόγλειο και να διαπιστώσει ότι υπάρχει και νεκρός, οπότε δεν θα υπήρχαν και οι ηλίθιες δικαιολογίες με την σφραγίδα. Από τις 18:30 πήγαιναν στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματίες. Δεν όφειλε να είναι εκεί; Εγώ βοηθούσα εκεί, δεν πήγα να κόψω βόλτες. Ο Καμμένος κοιμόταν, εκείνη την ώρα. Δίναμε το κινητό μας για να επικοινωνήσει ο κόσμος με τους δικούς του ανθρώπους και προσφέραμε και κουβέρτες. Ο Πολάκης επέλεξε να κάνει σόου δώδεκα παρά τη νύχτα… 20:30 ήρθε το πρώτο παιδάκι, 22:30 το βρέφος, στις 22:50 ο πρώτος νεκρός στο Σισμανόγλειο», υπογράμμισε.

«Δεν παραδέχονται τίποτε γιατί δεν  θέλουν να αποκαλυφθεί ότι υπήρχε χρόνος από το απόγευμα της Δευτέρας για να δράσουν και να συντονίσουν την όποια επιχείρηση. Προσπαθούν επικοινωνιακά να διαχειριστούν μια τραγωδία. Αν όχι να παρατηθεί η ίδια η κυβέρνηση, πρέπει να παραιτηθούν όλοι οι υπουργοί. Να βγουν και να παραιτηθούν όλοι οι υπουργοί του συντονιστικού και αν γνώριζε και ο πρωθυπουργός να παραιτηθεί και ο ίδιος», κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.