Ο Τσίπρας κατεδαφίζει τώρα τα “αυθαίρετα” του Υπουργικού Συμβουλίου - Ποια μεγαλοστελέχη είναι στο στόχαστρό του

Η “επιχείρηση κατεδάφισης αυθαιρέτων” ξεκίνησε από την ίδια την κυβέρνηση, που η “πύρινη λαίλαπα” της λαϊκής κατακραυγής την οδηγεί σε καθυστερημένη απόσυρση των υπευθύνων της τραγωδίας.

Το πρώτο θύμα είναι ο, συνεργαζόμενος με το ΣΥΡΙΖΑ, υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Με 11 ημέρες καθυστέρηση και με το αιτιολογικό ότι “πλέον έχει περάσει η κρίσιμη φάση διαχείρισης της κρίσης”, ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Τόσκα ο οποίος δήλωσε ότι η φυσική καταστροφή και “η απώλεια τόσων ζωών ξεπερνά της βούλησή του να συνεχίσει”. Ο Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του, μέσω twitter, ευχαρίστησε τον «στρατηγό, που μετριέται την ώρα του απολογισμού». Και η πρώτη κατεδάφιση κυβερνητικού αυθαιρέτου τελείωσε μετα φανών και λαμπάδων.

Η ώρα των αποκεφαλισμών

Κι όμως, μόλις το περασμένο Σάββατο, ο ίδιος υπουργός επέμενε ότι “δεν έγιναν επιχειρησιακά λάθη” και ότι “η χώρα (επι των ημερών του) είναι καλύτερα προετοιμασμένη για τις πυρκαγιές”. Στην ανόητη αυτή δήλωση, πάνω σε αποκαϊδια και σορούς καμμένων ψυχών, τον είχε ενθαρύνει μία μέρα νωρίτερα την Παρασκεύη ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναλάμβανε την “πολιτική ευθύνη” δηλώνοντας ότι “δεν ήταν η ώρα των αποκεφαλισμών, αλλά η ώρα της μάχης”.

Η μάχη τελείωσε και ο πρώτος αποκεφαλισμός, “την ώρα του απολογισμού”, έγινε. Ακολουθούν τώρα οι, εκλεκτοί της κυβέρνησης, προϊστάμενοι των Αρχών (κυρίως Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας) που μετρήθηκαν στην κρίση και βγήκαν λίγοι. Η διαχρονικά απούσα Κυρία Ρένα Δούρου θα περιμένει τη σειρά της στο “λαϊκό δικαστήριο” των εκλογών.

Πυροσβέστης ο Σκουρλέτης

Η αρμοδιότητα του Νίκου Τόσκα ανετέθη στον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος μόλις είχε γλυτώσει την κατεδάφιση ενός ανασχηματισμού που πρόλαβαν οι φωτιές. Ο κ. Σκουρλέτης βρισκόταν υπ’ ατμόν από το υπουργείο του, με την κατηγορία ότι έχει τσακωθεί με τη μισή Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεν χαιρετιέται με την άλλη μισή. “Πως θα πάμε σε Αυτοδιοικητικές εκλογές με τον Σκουρλέτη” αναρωτιόντουσαν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, με τον Αλέξη Τσίπρα να αναρωτιέται με τη σειρά του που να τον βολέψει στον ανασχηματισμό που σχεδίαζε. Τώρα του φόρεσε καπέλο Αστυνομία και Πυροσβεστική και περιμένει τον ίδιο τον κ. Σκουρλέτη να τον παρακαλάει για αλλαγή πόστου.

Υστερία στο Μαξίμου

Στο Μαξίμου επικρατεί πανικός για το επικοινωνιακό χάος που έχει ρίξει τον ίδιο τον Αλέξη τσίπρα «στα σχοινιά». Οι σκηνές εκνευρισμού ξεπερνούν και την καλύτερη πρόζα υστερίας του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ο ίδιος ο Δημήτρης Τζανακόπουλος βρίσκεται στο στόχαστρο για τα κατά συρροήν αυτογκόλ στο μέτωπο των πυρκαγιών, με τα οποία υποχρέωσε την κυβέρνηση να υποστή θλιβερή επικοινωνιακά ήττα, σε ένα τομέα που συνήθως κέρδιζε από τα  αποδυτήρια.

Το εμπάργκο στο ΣΚΑΪ

Στον κ. Τζανακόπουλο χρεώνεται και η απόφαση – μνημείο αυταρχισμού και ηλιθιότητας – να τεθεί σε εμπάργκο ο, μοναδικός κλασσικά ενημερωτικός, τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, γιατί μετέδωσε ρεπορτάζ που δεν άρεσε στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου – ρεπορτάζ, απ’ όσο γνωρίζουμε, έγκυρο και προερχόμενο από πηγές του Μαξίμου…

Τώρα – σε ένα ρημέϊκ του γνωστού “θύμωσε ο αγάς και έκοψε τα αρχ…. του” – η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ έμειναν χωρίς ανεξάρτητο δημοσιογραφικό βήμα επικοινωνίας και τρέχουν στην ανύπαρκτη ΕΡΤ να πουν τα κάλαντα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μαξίμου ετοιμάζεται «να γλύψει εκεί που έφτυσε» και ψάχνει τον κ. Γιάννη Αλαφούζο για να ζητήσει ταπεινά συγνώμη. Και το θέμα είναι ποιός θα κάνει τον αγγελιαφόρο της ντροπής…

economico.gr