Τόσκας: Εκκενώσεις περιοχών με 20.000 ανθρώπους μέσα σε μιάμιση ώρα δεν έχουν γίνει παγκόσμια

Το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Αφτιά, ο Πρόεδρος των Πυροσβεστών, δήλωσε ότι εντολή εκκένωσης είχε δοθεί από την πυροσβεστική. Αργότερα, ο Νίκος Τόσκας, το επιβεβαίωσε ο ίδιος στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, ωστόσο δήλωσε ότι «εκκενώσεις περιοχών με 20.000 ανθρώπους σε μιάμιση ώρα δεν έχουν γίνει παγκόσμια. Κοιτάξτε τα ξένα ΜΜΕ που αναφέρουν εκκενώσεις περιοχών στην Καλιφόρνια. Εκεί μιλάμε για 3.000 ανθρώπους» και συμπλήρωσε:

“Η άναρχη δόμηση έχει παίξει κυρίαρχο ρόλο. Στην περιοχή Μάτι το 50% των οικοδομών είναι χωρίς άδεια και με παραλία φραγμένη. Το καλύτερο σχέδιο του κόσμου να υπήρχε, δε θα μπορούσε να αλλάξει η δόμηση που υπάρχει εδώ και 60 χρόνια. Οι 15.000 άνθρωποι που έφυγαν από την περιοχή έφυγαν με τη διευκόλυνση των αστυνομικών, όπως και τα 1.200 παιδάκια από τις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα. Δεν ήταν αυτή μια οργανωμένη επιχείρηση;

Λάθη στρατηγικής δεν υπήρξαν. Λάθη τακτικής, σε κάθε ενέργεια μπορεί να βρει κάποιος πάρα πολλά. Ελλείψεις υπάρχουν πολλές στο θέμα της Πολιτικής Προστασίας. Παλεύουμε τα τελευταία χρόνια να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα”.