Διπλωματικές πηγές: Καλοδεχούμενος στην Αθήνα ο Λαβρόφ

«Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα», τονίζουν διπλωματικές πηγές, σχολιάζοντας τη δήλωση του Ρώσου πρέσβη στην Ελλάδα περί αναβολής της επίσκεψης του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα.

Οι διπλωματικές πηγές διευκρίνισαν επίσης ότι το αίτημα της επίσκεψης του κ. Λαβρόφ στη χώρα μας είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά.

Νωρίτερα ο πρακτορείο TASS είχε μεταδώσει ότι η προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα, θα αναβληθεί. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, “η χρονική περίοδος δεν κρίνεται κατάλληλη για την επίσκεψη του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας”.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται μια ημέρα μετά τη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα ότι θα υπάρξουν συνέπειες για την απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα.

Από τη ρωσική πλευρά παράλληλα έγινε λόγος για απελάσεις Ελλήνων διπλωματών χωρίς όμως να γίνουν γνωστές οι ακριβείς ημερομηνίες.

“Έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι θα έρθουν αντίμετρα. Δεν γνωρίζουμε πότε, ποιους και πόσους θα απελάσουμε, αλλά θα απαντήσουμε”, είχε τονίσει χαρακτηριστικά προ ημερών ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόφ.